Current track

Title

Artist

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

[ad_1]

Μην Κοιτάτε Πάνω

Σκηνοθεσία/Σενάριο: Άνταμ ΜακΚέι

Καταιγισμός αστέρων στη νέα ταινία του Άνταμ Μακ Κέι (“Το Μεγάλο Σορτάρισμα”, “Vice: Ο Δεύτερος στην Ιεραρχία”) με τους Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Τζένιφερ Λόρενς, Κέιτ Μπλάνσετ, Μέριλ Στριπ, Τζόνα Χιλ, Τιμοτέ Σαλαμέ, Χιμές Πατέλ, Μαρκ Ράιλανς, Τάιλερ Πέρι, Αριάνα Γκράντε, Μάθιου Πέρι, Κρις Έβανς να υπόσχονται πως ακόμα και το επερχόμενο τέλος του πλανήτη είναι αναπόφευκτα κωμικό. Η ταινία αφηγείται την ιστορία δύο χαμηλόβαθμων αστρονόμων που καλούνται να αναλάβουν μια τεράστια εκστρατεία στα μέσα ενημέρωσης και να προειδοποιήσουν την ανθρωπότητα για την έλευση ενός κομήτη που θα καταστρέψει τον πλανήτη Γη.

Ντάνιελ ’16

Σκηνοθεσία/Σενάριο: Δημήτρης Κουτσιαμπασάκος

Ο Ντάνιελ στέλνεται σε μια κοινότητα αγωγής ανηλίκων σε ένα απομονωμένο χωριό στον Έβρο, προκειμένου να εκτίσει την ποινή του. Εκεί, θα βιώσει εμπειρίες που θα του προκαλέσουν πρωτόγνωρα συναισθήματα και θα τον οδηγήσουν σε δύσκολα διλήμματα. Μια αληθινά συγκινητική ταινία για τα παιδιά που αναγκάζονται να πάρουν το μέλλον τους στα χέρια τους, γεμάτη ανθρωπιά κι ευαισθησία. Βραβείο Κοινού “Meet the Neighbors” στο 60ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

The Black Bachelor

Σκηνοθεσία: Γιάννης Παπαδάκος

H 4η ταινία της πιο επιτυχημένης σειράς ελληνικών κωμωδιών των τελευταίων ετών ‘’ΤΗΕ ΒΑCHELOR’’ έρχεται τον Δεκέμβριο με… τρομακτική φόρα. Αυτή την φορά η γνωστή παρέα ταξιδεύει στη Μάνη για να φέρει εις πέρας άλλον ένα γάμο, ωστόσο όλα θα πάνε στραβά – και πάλι- όταν θα κληθούν να αντιμετωπίσουν μια ιδιαίτερη και πιο ‘’σκοτεινή’’ Μανιάτικη οικογένεια.

Αλλού, Παντού

Σκηνοθεσία: Ιζαμπέλ Ινγκόλντ, Βιβιάν Περελμουτέρ

Ένας νεαρός άνδρας σε ένα δωμάτιο κάπου στην Αγγλία. Σε μια οθόνη υπολογιστή, εικόνες από όλο τον κόσμο. Το μόνο που χρειάζεται για να περάσεις τα σύνορα είναι ένα κλικ. Ταυτόχρονα, παρακολουθούμε την αφήγηση ενός άλλου ταξιδιού να ξετυλίγεται σε κομμάτια: την πορεία του Σαχίν, ενός εικοσάχρονου Ιρανού που εγκατέλειψε την πατρίδα του μόνος.

Δικαίωση 3368

Σκηνοθεσία/Σενάριο: Ισμήνη Σακελλαροπούλου

Ένας κόσμος που μάχεται, δεν συνθηκολογεί και επιμένει να αγωνίζεται για δικαιοσύνη. Μετά από ενδελεχή ιστορική έρευνα και μέσα από την μυθοπλαστική αλλά ρεαλιστική προβολή μιας πραγματικής συνθήκης, ολοκληρώθηκε το δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ με τίτλο “ΔΙΚΑΙΩΣΗ 3368” σε σενάριο και σκηνοθεσία της Ισμήνης Σακελλαροπούλου. Η “ΔΙΚΑΙΩΣΗ 3368” παρουσιάζει το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων και επανορθώσεων που απασχολεί για χρόνια τη χώρα και κυρίως τους απογόνους των θυμάτων της Γερμανικής κατοχής με αφορμή το Καλαβρυτινό ολοκαύτωμα. Ο τίτλος του έργου αφορά την εργασία του δικηγόρου των Καλαβρύτων Περικλή Σακελλαρόπουλο που μαζί και με άλλους δικηγόρους κατάφεραν να συγκεντρώσουν και να καταγράψουν τις εκατοντάδες αιτήσεις αγωγών των οικογενειών των θυμάτων του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος φτάνοντας ως τον αριθμό της αίτησης 3.368. Όλες οι αγωγές συγκεντρώθηκαν σε τέσσερις τόμους, για να αποτυπωθούν με κινηματογραφικό τρόπο σε αυτό το έργο, θυμίζοντας πως δεν αποτελούν άψυχα νομικά έγγραφα οικονομικών διεκδικήσεων αλλά μια ιστορική πηγή, μια αναλυτική καταγραφή ενός δράματος και παράλληλα ενός αγώνα κοινωνικού, πολιτικού, δικαστικού, οι ρίζες του οποίου βρίσκονται στο τραγικό έτος 1943 και συγκεκριμένα στις 13 Δεκεμβρίου όπου έλαβε χώρα η “Επιχείρηση Καλάβρυτα”.

[ad_2]

Source link