Current track

Title

Artist

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

Μυστήριο 151 Rave Down Below: This is a Party – Περφόρμανς από τη Γεωργία Σαγρή στο Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας

Written by on 11 Ιανουαρίου 2024

[ad_1]

Θέατρο – Χορός / Νέα

Το Σάββατο 13 Ιανουαρίου στις 19.00, η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης παρουσιάζει την περφόρμανς This is a Party από τη Γεωργία Σαγρή, στο πλαίσιο της ομαδικής έκθεσης σύγχρονης τέχνης Μυστήριο 151 A Rave Down Below, σε επιμέλεια Πάνου Γιαννικόπουλου.

Η καταξιωμένη εικαστικός ανασυνθέτει και ενεργοποιεί εκ νέου το έργο της – που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2006 στην έκθεση Panic Room του Ιδρύματος ΔΕΣΤΕ – προσφέροντας το σώμα ως αρχείο μνήμης και βίωμα, διαπραγματευόμενο τη σχέση πολιτικής και κίνησης.

Το έργο This is a Party αποτελεί ευγενική παραχώρηση της καλλιτέχνιδας και The Breeder.
Σημείωση: Κατά τη διάρκεια αυτής της παράστασης θα χρησιμοποιηθούν εφέ στροβοσκοπικού φωτισμού.

Γεωργία Σαγρή

Κατά τη διάρκεια της περφόρμανς, ο ήχος της φωνής της Σαγρή αντηχεί αποσπάσματα από τα εφηβικά της ημερολόγια και από το βιβλίο Call της πολιτικής ομάδας Invisible Committee, συγκροτώντας εναν εσωτερικό διάλογο που συντελεί στο ηχητικό τοπίο της δράσης, η οποία επαναλαμβάνεται συνεχώς. Ένας απόμακρος χορός που μοιάζει να μην ολοκληρώνεται…

[..This is a party
A collection of places, infrastructures, dreams,
nightmares, bodies, thoughts and desires. Desires
that circulate among us among the places we
move and meet.
What about, the formation of sensibility as a force.
The sensual of the sensitive
Of the sensitive sensuality
The relationship as no way meeting from the
accident to the no resisting full ending
Or starting again and again..]

Λίγα λόγια για την έκθεση Μυστήριο 151 A Rave Down Below

Το Μυστήριο 151 A Rave Down Below εξερευνά την πολιτική δυναμική του σώματος εν κινήσει από το ταυτόχρονα γεωλογικό και πολιτισμικό υπέδαφος. Αλχημικές περιπλανήσεις στο ιστορικό παρελθόν, στο μεταβιομηχανικό παρόν και στη μυθολογία καταλήγουν σε έναν εξαγριωμένο χορό. Η αφήγηση ξετυλίγεται μέσα από τους μύθους και την ιστορία της πόλης της Ελευσίνας και των Μυστηρίων με το χορό ως μέσο κορύφωσης, ιεροτελεστία και μέθοδο προσέγγισης των εννοιών του θανάτου και της απώλειας. Στοιχεία του μύθου της κατάβασης, όπως η ζωή ανάμεσα σε δύο κόσμους, το σκοτάδι και το φως, οι ιεροτελεστίες και η χρήση του ψυχεδελικού κυκεώνα, συνδέονται άλλωστε με τη νεότερη πολιτισμική ιστορία της πόλης, καθώς – ειδικά κατά τη δεκαετία του 1990 – rave parties ενεργοποιούσαν το απόθεμα των υποφωτισμένων βιομηχανικών χώρων της περιοχής και του παραλιακού μετώπου της Ελευσίνας.

Μια διοργάνωση της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης

Διαβάστε επίσης:

Μυστήριο 151 A Rave Down Below: Ομαδική έκθεση στο Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας

[ad_2]

Source link