Current track

Title

Artist

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

Μπλε Βασίλισσα: Η ταινία του Αλέξανδρου Σιπσίδη με νουάρ ατμόσφαιρα στον κινηματογράφο Ίριδα

Written by on 25 Μαΐου 2023

[ad_1]

Συνεχίζεται για μία ακόμη εβδομάδα το φεστιβάλ ΙΡΙΔΑ VISIONS – μέρες πολιτισμού Πανεπιστημιακής Λέσχης Ε.Κ.Π.Α., που συνδιοργανώνουν ο Κινηματογραφικός, ο Φωτογραφικός, ο Θεατρικός και ο Χορευτικός Τομέας του Πολιτιστικού Ομίλου Φοιτητών Πανεπιστημίου Αθηνών (Π.Ο.Φ.Π.Α.). Το Σάββατο 27/5 στις 20:00 στον κινηματογράφο Ίριδα, θα πραγματοποιηθεί προβολή της ταινίας Μπλε Βασίλισσα του Αλέξανδρου Σιπσίδη. 

Η προβολή θα πραγματοποιηθεί με υπότιτλους για Κ/κωφά και βαρήκοα άτομα SDH (Subtitles for the Deaf and Hard-of-Hearing) που δημιουργήθηκαν για την ταινία από την Κίνηση Αναπήρων Καλλιτεχνών. 

Η ταινία αποτελεί την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του σκηνοθέτη και συμμετείχε στο 58ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Το σενάριο υπογράφουν οι Δημήτρης Ευλαμπίδης και Απολλωνία Τσαντά.

Μια ληστεία γίνεται η αφετηρία για μια «μπλε ιστορία» με πολλές διαφορετικές εκδοχές – τόσες όσες και οι διακριτές οπτικές γωνίες τεσσάρων άπληστων χαρακτήρων που συναγωνίζονται με φόντο τη «Μπλε Βασίλισσα», ένα από τα σπανιότερα διαμάντια του κόσμου. Ανάμεσά τους κι ο Γιάννης, που μέσα από μια σειρά αποκαλύψεων μετατρέπεται από θύτης στο ιδανικό θύμα.

Ταυτότητα ταινίας
Μπλε Βασίλισσα

Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Σιπσίδης
Σενάριο: Δημήτρης Ευλαμπίδης, Απολλωνία Τσαντά
Φωτογραφία: Χριστίνα Μουμούρη
Μοντάζ: Χρήστος Γάκης
Μουσική: Dna Lab
Πρωταγωνιστούν: Μιχάλης Οικονόμου, Ράσμι Σούκουλη, Τέτη Καλαφάτη, Δημήτρης Καπετανάκος, Δημήτρης Ήμμελος, Γιώργος Αδαμαντιάδης, Φωτεινή Λεβογιάννη, Θέμης Πάνου

Διάρκεια: 93 λεπτά
Χώρα παραγωγής: Ελλάδα
Έτος παραγωγής: 2017

Πληροφορίες προβολής

Η είσοδος στον κινηματογράφο Ίριδα, θα γίνεται από τη πλευρά της Ακαδημίας με την επίδειξη του email προκράτησης θέσης και παραλαβή του δωρεάν εισιτηρίου.

Η προκράτηση θέσεων ξεκινάει 2 μέρες πριν την προγραμματισμένη εκδήλωση και ώρα 11:00 π.μ. Η προκράτηση ισχύει έως 15 λεπτά πριν την έναρξη της εκδήλωσης. Στην συνέχεια η είσοδος γίνεται με σειρά προτεραιότητας.

Την ημέρα της εκδήλωσης θα υπάρχει και αριθμός δωρεάν εισιτηρίων που θα διατίθενται στην είσοδο μέχρι την εξάντληση τους.

Για περισσότερες λεπτομέρειες και προκρατήσεις θέσεων στην ιστοσελίδα της Ίριδας.

[ad_2]

Source link