Current track

Title

Artist

Upcoming show

WebRadio

12:00 am 12:00 am

 

Upcoming show

WebRadio

12:00 am 12:00 am

 

Μην Κοιτάτε Πάνω: Μια κωμωδία από τον Άνταμ ΜακΚέι βασισμένη σε αληθινά πιθανά γεγονότα

Written by on 29 Νοεμβρίου 2021


Καταιγισμός αστέρων στη νέα ταινία του Άνταμ Μακ Κέι (“Το Μεγάλο Σορτάρισμα”, “Vice: Ο Δεύτερος στην Ιεραρχία”) με τους Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Τζένιφερ Λόρενς, Κέιτ Μπλάνσετ, Μέριλ Στριπ, Τζόνα Χιλ, Τιμοτέ Σαλαμέ, Χιμές Πατέλ, Μαρκ Ράιλανς, Τάιλερ Πέρι, Αριάνα Γκράντε, Μάθιου Πέρι, Κρις Έβανς να υπόσχονται πως ακόμα και το επερχόμενο τέλος του πλανήτη είναι αναπόφευκτα κωμικό.

Η ταινία αφηγείται την ιστορία δύο χαμηλόβαθμων αστρονόμων που καλούνται να αναλάβουν μια τεράστια εκστρατεία στα μέσα ενημέρωσης και να προειδοποιήσουν την ανθρωπότητα για την έλευση ενός κομήτη που θα καταστρέψει τον πλανήτη Γη. Σε σενάριο και σκηνοθεσία Άνταμ Μακ Κέι.

Ο Άνταμ ΜακΚέι μιλά για την ταινία

O σκηνοθέτης αναφέρει χαρακτηριστικά: “Ορκίζομαι σε όλα τα ιερά βιβλία του πλανήτη Γη, ότι την ταινία την έγραψα πριν την πανδημία, και ήταν μια από τις πιο περίεργες εμπειρίες που είχα ποτέ. Το πιο παράξενο πράγμα γι’ αυτή την ταινία ήταν το να τη γράφω, να κάνω κάστινγκ και μετά να βλέπω όλα τα στοιχεία να βγαίνουν, και τότε αναρωτιόμουν: πραγματικά την κάνεις αυτή την ταινία;”.

Στη συνέχεια, προσθέτει σχετικά με τους παραλληλισμούς ανάμεσα στην ταινία και τις πραγματικές εξελίξεις: “Πιστεύω πως όλοι πρέπει να παραδεχτούμε πως το να βλέπουμε τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών να πετάει την ιδέα να πιούμε χλωρίνη για να αντιμετωπίσουμε μια ιατρική έκτακτη ανάγκη, είναι μια ασυνήθιστη κατάσταση”, είπε. “Όταν έγινε αυτό, έστειλα αμέσως στον παραγωγό μου, τον Κέβιν Μέζικ, και έστειλε στον Λέο και την Τζεν, “Όκει, θα το κάνουμε λίγο πιο τρελό”.

Ο ίδιος ο ΜακΚέι σχολιάζοντας το ξεχωριστό ύφος της ταινίας, ανέφερε: “Σίγουρα δεν είναι τόσο σκοτεινό όσο το “Vice”. Θα έλεγα πως το “Vice” κατέληξε να είναι ένα δράμα με μερικά στοιχεία κωμωδίας. Αλλά “Το Μεγάλο Σορτάρισμα”, ακόμα και αν δεν υπάρχει δράμα σε αυτό, θα έλεγα πως το “Μην Κοιτάτε Πάνω” είναι λίγο πιο κωμικό από “Το Μεγάλο Σορτάρισμα [..] θα έλεγα πως αυτή η ταινία βρίσκεται κάπου ανάμεσα στο “Μπάτσοι από τον πάγκο” και “Το Μεγάλο Σορτάρισμα”.”

Ο ΜακΚέι ανέφερε ότι για τον χαρακτήρα του προέδρου, που ερμηνεύει η Μέριλ Στριπ, δανείστηκε στοιχεία από διάφορους πρόσφατους επικεφαλής αρχηγούς κρατών, αφού δεν μπορούσε να αρκεστεί σε μια μίμηση του Ντόναλντ Τραμπ.

Φυσικά, και η ίδια η Μέριλ Στριπ πρόσθεσε τη δική της ιδιαίτερη πινελιά στο ρόλο. “Όταν μίλησα για πρώτη φορά με τη Μέριλ, απλά είπα ‘Βάλε όλα αυτά σε μια κατσαρόλα με μερικά ψιλοκομμένα κρεμμύδια και λίγο ελαιόλαδο και ανακάτεψε τα για περίπου έξι, εφτά ώρες, και απλά σιγουρέψου να μη βράσει”, πρόσθεσε. “Η Μέριλ επέστρεψε με περίπου εφτά τέλειες ιδέες- η αγαπημένη μου ήταν να έχει μαλλιά 25χρονου. Όταν μου το είπε της απάντησα, ‘Αυτό ακούγεται τρελό!’, αλλά σκέφτηκα ‘Θα την εμπιστευτώ’, και όταν φόρεσε τελικά την περούκα είπα, ‘Ναι, αυτό είναι τέλειο’.”

Στοιχεία για την ταινία:

Σκηνοθεσία Άνταμ ΜακΚέι
Σενάριο Άνταμ ΜακΚέι
Παραγωγή Άνταμ ΜακΚέι, Κέβιν Μέζικ
Ηθοποιοί Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Τζένιφερ Λόρενς, Κέιτ Μπλάνσετ, Μέριλ Στριπ, Τζόνα Χιλ, Τιμοτέ Σαλαμέ, Χιμές Πατέλ, Μαρκ Ράιλανς, Τάιλερ Πέρι, Αριάνα Γκράντε, Μάθιου Πέρι, Κρις Έβανς
Φωτογραφία Λάινους Σάντγκρεν
Μοντάζ Χανκ Κόργουιν
Καλλιτεχνική διεύθυνση Τζάρετ Πάτρικ Γκέρμπιγκ
Μουσική Νίκολας Μπρίτελ
Διάρκεια 145’
Διανομή ΟDEON
Είδος Κωμωδία



Source link