Current track

Title

Artist

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

Κέρδισε στο δικαστήριο αποζημίωση 7 εκατ. δολαρίων για την αποτυχημένη κολόνια που κυκλοφόρησε

Written by on 6 Ιουνίου 2023

[ad_1]

Δύο χρόνια αφότου το δικαστήριο απάλλαξε τον Jay-Z από αποζημιώσεις ύψους 67 εκατομμυρίων δολαρίων, το εφετείο επικύρωσε την ετυμηγορία και αποφάνθηκε ότι ο ράπερ είναι εκείνος στον οποίο οφείλονται εκατομμύρια.

Εφετείο της πολιτείας της Νέας Υόρκης τάχθηκε στο πλευρό του Jay-Z στη μακροχρόνια δικαστική διαμάχη του με την εταιρεία αρωμάτων Parlux.

Με την απόφαση που εκδόθηκε την προηγούμενη Πέμπτη, το εφετείο επικύρωσε την ετυμηγορία στην οποία είχε καταλήξει το ορκωτό δικαστήριο το 2021, απαλλάσσοντας τον Jay-Z από τυχόν αδικήματα και την καταβολή αποζημιώσεων ύψους 67 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το εφετείο επιβεβαίωσε επίσης την απόφαση δικαστή πέρυσι ότι στην πραγματικότητα η Parlux – και όχι ο Jay-Z – ήταν εκείνη που χρωστούσε χρήματα – σχεδόν 7 εκατομμύρια δολάρια σε ανεξόφλητα πνευματικά δικαιώματα.

Διαφήμιση

«Υπήρχαν πολλαπλές λογικές βάσεις για τη διατήρηση της ετυμηγορίας των ενόρκων και οι ενάγοντες δεν προέβαλαν επαρκή βάση (…) για να την ανατρέψουν», αποφάνθηκε ομόφωνα η πενταμελής επιτροπή του εφετείου.

Αν δεν ασκηθούν νέες εφέσεις, η απόφαση αυτή θα μπορούσε τελικά να σημάνει το τέλος των έξι και πλέον ετών δικαστικής διαμάχης για την «Gold Jay-Z», μια κολόνια που κυκλοφόρησε ο Jay-Z το 2013 σε συνεργασία με την Parlux.

Στην αγωγή που κατέθεσε το 2016, η Parlux κατηγόρησε τον ράπερ και την εταιρεία του S. Carter Enterprises ότι δεν προώθησαν σωστά την κολόνια, παραβίασαν το συμβόλαιό τους και καταδίκασαν το προϊόν σε αποτυχία.

JAY-Z

Ο Jay-Z υπέβαλε γρήγορα ανταγωγή, ισχυριζόμενος ότι είχε εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του παρά τα πολυάριθμα λάθη της Parlux – και ότι η εταιρεία εξακολουθούσε να του χρωστάει χρήματα.

Μετά από μια δίκη τριών εβδομάδων στα τέλη του 2021, με τον Jay-Z να ανεβαίνει στο εδώλιο για να καταθέσει, οι ένορκοι τάχθηκαν σε μεγάλο βαθμό με το μέρος του ράπερ και έκριναν ότι η Parlux δεν δικαιούνταν να αποζημιωθεί.

Τον Αύγουστο του 2022, ο δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου της Νέας Υόρκης Andrew Borrok έκρινε ότι η Parlux οφείλει στον Jay-Z συνολικά 6,78 εκατομμύρια δολάρια σε ανεξόφλητα δικαιώματα, συμπεριλαμβανομένων των τόκων.

Επιδιώκοντας την ανατροπή της ετυμηγορίας με την άσκηση έφεσης, οι δικηγόροι της Parlux ισχυρίστηκαν ότι ο δικαστής της δίκης είχε δώσει εσφαλμένες οδηγίες στους ενόρκους σχετικά με τις προϋποθέσεις του συμβολαίου όσον αφορά τις προσωπικές εμφανίσεις του Jay-Z και την ανάγκη να παρουσιάσει η Parlux ένα «σχέδιο ανάπτυξης του προϊόντος».

Αλλά στην απόφαση της Πέμπτης το εφετείο ανέφερε: «Το δικαστήριο έδωσε ορθές οδηγίες στους ενόρκους σχετικά με τα βάρη της απόδειξης, και οποιοδήποτε σφάλμα στον χαρακτηρισμό της απαίτησης ειδοποίησης για τις προσωπικές εμφανίσεις και το σχέδιο ανάπτυξης του προϊόντος δεν ήταν επιλήψιμο κατά την εξέταση των συνολικών οδηγιών».

Η Parlux έχει τη δυνατότητα να αμφισβητήσει ξανά την απόφαση, προσφεύγοντας στο εφετείο, το ανώτατο δευτεροβάθμιο δικαστήριο της Νέας Υόρκης.

[ad_2]

Source link