Current track

Title

Artist

Upcoming show

WebRadio

12:00 am 12:00 am

 

Upcoming show

WebRadio

12:00 am 12:00 am

 

Θάνος Μικρούτσικος «Εμπάργκο»: Ο εμβληματικός δίσκος επανακυκλοφορεί!

Written by on 12 Μαρτίου 2020


Η Panik Records επανακυκλοφορεί έναν από τους εμβληματικούς δίσκους της ελληνικής μουσικής, το «Εμπάργκο» του Θάνου Μικρούτσικου

Ο δίσκος – σταθμός στη σπουδαία και διαχρονική καριέρα του Θάνου Μικρούτσικου, που είχε εξαντληθεί από τα ράφια των δισκοπωλείων, κυκλοφόρησε το 1982 και θεωρείται ως ένα από τα πλέον αριστουργηματικά έργα του. Το «Εμπάργκο» εγκαινιάζει τη συνεργασία του Θάνου Μικρούτσικου με τον ποιητή Άλκη Αλκαίο, με τον οποίο συνεργαζόταν επί πέντε χρόνια για την επιλογή των τραγουδιών, επιλέγοντας μέσα από περισσότερα από 40 μελοποιημένα ποιήματα.

Τα τραγούδια ερμηνεύουν η Μαρία Δημητριάδη, ο Βλάσης Μπονάτσος, ο Κώστας Καράλης, ο ίδιος ο Θάνος Μικρούτσικος και ο Μανώλης Μητσιάς, στο περίφημο «Ερωτικό», που έμελλε να γίνει ένα από τα πιο διαχρονικά ελληνικά τραγούδια και μετρά πάνω από 10 επίσημες επανεκτελέσεις. Στον δίσκο περιλαμβάνεται και ένα κομμάτι που ο πολυσχιδής και καταξιωμένος συνθέτης αγαπούσε πολύ, το «Κακόηθες Μελάνωμα», το οποίο, μάλιστα, συνήθιζε να αυτοσχεδιάζει στο πιάνο όταν το παρουσίαζε σε συναυλίες. 

Το «Εμπάργκο» κυκλοφορεί σε πολυτελή έκδοση, με τους στίχους όλων των τραγουδιών και σημείωμα του Θάνου Μικρούτσικου, ενώ στο tracklist περιλαμβάνεται ως bonus  ένα από τα τραγούδια που δεν μπήκαν στην πρώτη έκδοση του δίσκου, το «Spleen», το οποίο κυκλοφόρησε στην επόμενη έκδοση, το 2008.

Παράλληλα, η Panik Records κυκλοφορεί και το «Ανθολόγιο», μία συλλογή με 13 από τις καλύτερες ηχογραφήσεις του Θάνου Μικρούτσικου στην CBS – Sony Music, από τις αρχές έως και τα μέσα της δεκαετίας του ’80. Μεταξύ άλλων, περιέχει το «Ερωτικό» στην πρώτη εκτέλεση με τον Μανώλη Μητσιά, το «Ένας Νέγρος Θερμαστής Από το Τζιμπουτί» με τον Βλάση Μπονάτσο, καθώς και τα «Ψάξε Στ’ Όνειρό Μας» και «Ήτανε Μια Χώρα» με την Χαρούλα Αλεξίου.



Source link