Current track

Title

Artist

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

Η Fletcher μετατρέπει το «I Kissed A Girl» σε έναν ύμνο για τη νέα γενιά

Written by on 17 Οκτωβρίου 2021

[ad_1]

Ακούστε την ευφάνταστη διασκευή της Fletcher.

Η Fletcher παρουσιάζει το μεθυστικό single της «Girls Girls Girls», μια τολμηρή επανεκτέλεση της πρωτοποριακής επιτυχίας «I Kissed A Girl» της Katy Perry που κυκλοφορεί από την Capitol Records / Universal Music.

Με την έγκριση της Katy Perry, το «Girls Girls Girls» συνεχίζει την κληρονομιά του αρχικού τραγουδιού, που αποτέλεσε βασική δύναμη για την ανάδειξη της LGBTQ+ στο προσκήνιο του mainstream.

Ενώ το mega-hit του 2008 αφορούσε τη σεξουαλική περιέργεια και την ενδυνάμωση, η Fletcher πήρε την απόφαση να γιορτάσει την queer ταυτότητά της εξίσου δυνατά με τη σεξουαλική της έκφραση, αναγνωρίζοντας ότι «δεν είναι μία φάση», σε αντίθεση με όσα μπορεί να λένε οι άλλοι.

Σε παραγωγή του Kito (συνεργάτης της στο χρυσό τραγούδι «Bitter»), το «Girls Girls Girls» εδραιώνει τη Fletcher ανάμεσα στα πιο συναρπαστικά queer είδωλα της γενιάς της.

Με τους στίχους του ρεφρέν του να προέρχονται εν μέρει από το «I Kissed A Girl», το τραγούδι αποτίει φόρο τιμής στην Katy Perry, αφήνοντας παράλληλα τις χαρακτηριστικές ευαισθησίες της Fletcher να λάμψουν. Για το λόγο αυτό, το «Girls Girls Girls» ξεδιπλώνεται σε έναν μινιμαλιστικό alt-pop ήχο, αναδεικνύοντας τελικά τη μαγική ερμηνεία της και τον λεπτομερή και αβίαστο τρόπο να αφηγείται ιστορίες.

Surf Mesa, Fletcher, Josh Golden

Όπως αποκαλύπτει η Fletcher, το «I Kissed A Girl» έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην ενηλικίωσή της και την ανακάλυψη της ταυτότητάς της.

«Θυμάμαι ότι η μητέρα μου με άφηνε στο σχολείο μια μέρα του 2008 και το “I Kissed A Girl” έπαιζε στο ραδιόφωνο και η μητέρα μου κοκάλωσε με τους στίχους. Είχα αυτή τη στιγμή στο μυαλό μου που σκέφτηκα: “Γαμώτο, νομίζω ότι μπορεί να μου αρέσουν τα κορίτσια”», θυμάται.

«Κατά πολλούς τρόπους, αυτό το τραγούδι αποτέλεσε πραγματικά την αρχή ενός δια βίου ταξιδιού εξερεύνησης του εαυτού μου για να συνειδητοποιήσω την ομοφυλοφιλία μου και να αποκτήσω την ικανότητα να εκφράζω την αλήθεια μου με έναν τολμηρό και ειλικρινή τρόπο. Το “Girls Girls Girls Girls” είναι η ελευθερία και η γιορτή που λαχταρούσα σε όλη μου τη ζωή και ένας τρόπος για να μοιραστώ τη δική μου άποψη και το δικό μου ταξίδι, τιμώντας παράλληλα ένα τραγούδι που μου έδωσε τη δύναμη να το ξεκινήσω», περιγράφει.

Το «Girls Girls Girls» έχει ήδη εξάψει τη φαντασία του κοινού χάρη σε μερικά viral clips που έχουν ήδη εμφανιστεί στο Tik Tok.

Είναι το επόμενο τραγούδι της Fletcher μετά το «Healing» της Fletcher, το οποίο κυκλοφόρησε τον Ιούνιο και χαρακτηρίστηκε από το NME ως «μία ωδή στην ανάκτηση της εσωτερικής δύναμης». Εν τω μεταξύ, το δυναμικό music video για το «Healing» (που σκηνοθέτησαν μαζί η Fletcher και η Ava Rikki) ενέπνευσε το V Magazine να δηλώσει ότι «η Fletcher δεν είναι απλώς μια pop star αλλά και μια καλλιτέχνιδα και αυτό το μουσικό βίντεο είναι η απόδειξη».

Τον τελευταίο χρόνο, η Fletcher έχει κερδίσει επίσης τις εντυπώσεις με τραγούδια όπως το «Bitter», μια επιτυχία που έχει γίνει χρυσή και έχει συγκεντρώσει πάνω από 175 εκατομμύρια streams μέχρι σήμερα.

Το «Bitter» συμπεριλαμβάνεται στο EP «THE S(EX) TAPES» της Fletcher, μια συλλογή από μαγευτικά και μελαγχολικά pop τραγούδια που αναφέρονται στην αναζήτηση του άλλου σου μισού και την ανάγκη να ανακαλύψεις τα κομμάτια του εαυτού σου που παραμένουν άγνωστα. Αμέσως μετά την άφιξή του, τον Σεπτέμβριο του 2020, το EP εισέπραξε εγκωμιαστικά σχόλια από μέσα ενημέρωσης όπως τα Nylon, Teen Vogue, PAPER, SPIN, τα οποία σημείωσαν ότι «δεν υπάρχουν κανόνες στη μουσική της Fletcher».

[ad_2]

Source link