Current track

Title

Artist

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

Η Ταινιοθήκης της Ελλάδος δίνει ραντεβού στη Λαΐδα!

Written by on 26 Μαΐου 2023

[ad_1]

Από Πέμπτη 25 Μαΐου, η αγαπημένη μας Λαΐς άνοιξε και πάλι για το κινηματογραφόφιλο κοινό της Ταινιοθήκης της Ελλάδος.

Μόλις μια ανάσα από το σταθμό του Μετρό Κεραμεικός, το ιστορικό θερινό σινεμά μας αποτελεί μια μικρή όαση το καλοκαίρι στην πόλη. Κι όντας στην καρδιά της πιο ζωντανής περιοχής της, ανάμεσα στο Γκάζι και το Μεταξουργείο, μια προβολή μπορεί να συνδυαστεί με επιλογές φαγητού ή ποτού κάθε γούστου, ως μια ολοκληρωμένη έξοδος!

Οι ταινίες της εβδομάδας:

Η μέθοδος Kompromat

Ένας γάλλος διπλωμάτης πρέπει να δραπετεύσει από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας.

Ο Ζιλ Λελούς (Gilles Lellouche) πρωταγωνιστεί ως ο Ματιέ, ένας ασυνήθιστος και αφοσιωμένος διπλωμάτης που δέχεται μια απόσπαση στο Ιρκούτσκ ως επικεφαλής της Alliance Française της Σιβηρίας. Ελπίζει ότι η αλλαγή αυτή θα είναι καλή για την οικογένειά του και τον γάμο του… Σύντομα όμως οι επιλογές του τον φέρνουν σε αντίθεση με τις τοπικές αρχές. Ξαφνικά βρίσκεται κατηγορούμενος για ένα τρομερό έγκλημα, και πολύ σύντομα συνειδητοποιεί ότι κάποιος έχει κατασκευάσει μια υπόθεση με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας. Φυλακισμένος και απομονωμένος, ο Ματιέ δεν έχει πού να στραφεί. Η υπεράσπιση του εαυτού του είναι αδύνατη, οι γαλλικές αρχές δεν μπορούν να τον βοηθήσουν — μόνο μία επιλογή φαίνεται να υπάρχει… να προσπαθήσει μόνος του να δραπετεύσει.

Απίστευτο κι όμως αληθινό

Ένα μυστηριώδες τούνελ, ανατρέπει τη ζωή (αλλά και τις βεβαιότητες) ενός ζευγαριού, σε μια απολαυστική γαλλική κωμωδία.

Ο Αλέν και η Μαρί μετακομίζουν σε ένα ήσυχο προάστιο. Στα έγκατα του νέου τους σπιτιού, βαθιά στο κελάρι, ένα μυστηριώδες τούνελ θα ανατρέψει τη ζωή τους. Μια μοναδική, σπαρταριστή κωμωδία που αποκαλύπτει τις αναρίθμητες εκπλήξεις που κρύβονται στους πιο αδιάφορους χώρους, μέσα από ένα εξωφρενικό ταξίδι στο χρόνο!

Η ταινία, που επιβεβαιώνει την άνθηση αλλά και διεθνή απήχηση της γαλλικής κωμωδίας τα τελευταία χρόνια, αλλά αποφεύγει τα κλισέ του είδους, προβλήθηκε στο Φεστιβάλ Βερολίνο, όπου συζητήθηκε για το έξυπνο σενάριο με τις αναπάντεχες ανατροπές και τους απολαυστικούς διαλόγους, αλλά και για τις ερμηνείες των γάλλων πρωταγωνιστών της, όπως του αγαπημένου Αλέν Σαμπά και της ανερχόμενης Αναϊς Ντεμουστιέ, η οποία, μιλώντας για το ιδιότυπο κινηματογραφικό σύμπαν του Κουεντίν Ντουπιέ, λέει: «Κάθε φορά που δουλεύω με τον Κουεντίν και προσπαθώ να περιγράψω σε φίλους περί τίνος πρόκειται με κοιτούν με ένα βλέμμα έκπληξης ανάμεικτης με γέλιο. Αυτό συμβαίνει μόνο με τον Κουεντίν και είναι η απόδειξη της μοναδικότητάς του και της ικανότητάς του να επινοεί αστείες ιστορίες που όμως δεν είναι ποτέ ρηχές. Εδώ ας πούμε μιλά για το πέρασμα του χρόνου, την παρακμή στη σχέση ενός ζευγαριού που είναι μαζί για πολύ καιρό, αλλά και για την θέση των αντρών και των γυναικών στην κοινωνία, με έναν γλυκό και ταυτόχρονα μελαγχολικό τρόπο».

Κεντρική φωτογραφία θέματος: 12th AAGFF / Vangelis Patsialos

[ad_2]

Source link