Current track

Title

Artist

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

Η Λίμνη των Κύκνων στο Νερό, από το Μεγάλο Μπαλέτο της Ουκρανίας στο Γήπεδο Tae Kwon Do

Written by on 10 Οκτωβρίου 2023

[ad_1]

Θέατρο – Χορός / Νέα

Η διαχρονική ομορφιά και η απαράμιλλη χάρη της διάσημης παράστασης του κλασικού μπαλέτου «Η Λίμνη των Κύκνων» του Τσαϊκόφσκι, συνδυασμένη με την εφευρετικότητα και με ένα νέο όραμα, έρχεται στην Αθήνα, στο ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ, από 7 έως 10 Δεκεμβρίου, για να μαγέψει το ελληνικό κοινό, με ένα φαντασμαγορικό θέαμα – προάγγελο της μαγείας των Χριστουγέννων – ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΝΕΡΟ!

Η γοητεία της θρυλικής μουσικής του Τσαϊκόφσκι, η κλασική χορογραφία των Μάριους Πετιπά και Ρούντολφ Νουρέγιεφ, και φυσικά, η παθιασμένη ιστορίας της «Λίμνης των Κύκνων», έχει πάρει πολλές διαφορετικές, καλλιτεχνικές μορφές μέσα στα χρόνια, αλλά ποτέ άλλοτε, αυτό το ρομαντικό μπαλέτο, δεν έχει παρουσιαστεί σε μια πραγματική λίμνη, πάνω στη σκηνή!

Η παράσταση διατηρώντας την ακεραιότητα της εμβληματικής μουσικής και της κλασικής χορογραφίας, προσαρμόζει τη σκηνική δράση σε μια δυναμική και ανατρεπτική εκδοχή, για τις σκηνές που διαδραματίζονται στη λίμνη (Πράξη ΙΙ και Πράξη IV), επιτρέποντας έτσι στους χορευτές να αλληλοεπιδρούν με το νερό με τον πιο θεαματικό τρόπο. Η καθηλωτική κίνηση της πρώτης μπαλαρίνας – της σπουδαίας Irina Khandazhevski – που ερμηνεύει τις κλασικές χορογραφίες του Πετιπά πάνω στο νερό, συγκινεί και προκαλεί δέος.

«Η Λίμνη των Κύκνων στο Νερό» ενσωματώνει μοναδικά το κλασικό μπαλέτο με τη σύγχρονη τεχνολογία. Οι σκηνές στο Μεγάλο Παλάτι (Πράξη Ι & Πράξη ΙΙΙ) και στο μαγευτικό δάσος, εκεί όπου οι κύκνοι ζουν σε μια γαλήνια λίμνη, ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια του κοινού, μέσω ειδικών οπτικών μέσων και ψηφιακή τεχνολογία αιχμής. Η μαγική ατμόσφαιρα της λίμνης κορυφώνεται τη στιγμή που η σκηνή γεμίζει με πραγματική βροχή, ενώ οι κύκνοι της εμβληματικής χορογραφίας, λικνίζονται μέσα σε έναν καταρράκτη νερού και τα ολογραμματικά σκηνικά ενσωματώνονται στην δράση, εφευρίσκοντας ξανά, μέσα από μια σύγχρονη προσέγγιση, την μοναδική μαγεία που αρμόζει σε ένα μπαλέτο όπως «Η Λίμνη των Κύκνων».

Μέσα από χρόνια εκπαίδευσης και συνεχών δοκιμών, ο χορογράφος Johan Nus διατηρεί τα κλασικά θεμέλια της χορογραφίας του Πετιπά και του Νουρέγιεφ, εκπαιδεύοντας ειδικά τους χορευτές του Μεγάλου Μπαλέτου της Ουκρανίας, για αυτή την πρωτοφανή πρόκληση της ερμηνείας, πάνω στο νερό! Η χορευτική ομάδα αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το σπίτι της στο Χάρκοβο της Ουκρανίας, όταν η πόλη τους, συμπεριλαμβανομένης της αγαπημένης τους όπερας, βομβαρδίστηκε. Κατάφεραν να ανασυνταχθούν στην Ευρώπη για να μπορέσουν να συνεχίσουν αυτή τη μοναδική παραγωγή. Τώρα, μετά από τα χρόνια της διακοπής λόγω της πανδημίας και του πολέμου, η «Λίμνη των Κύκνων στο Νερό» ξεκίνησε ξανά την παγκόσμια περιοδεία της, μεταδίδοντας στο κοινό όλου του κόσμου, τι σημαίνει πρωτοπορία και τελειότητα στο μπαλέτο.

Photo credit: Leandro Facundo

[ad_2]

Source link