Current track

Title

Artist

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

Η Βιολέτα Ίκαρη τραγουδά για την «Κυρά της Ρω»

Written by on 12 Σεπτεμβρίου 2020

[ad_1]

Δύο τραγούδια που ενσαρκώνουν την ελπίδα ερμηνεύει με τη μοναδική χροιά της φωνής της η Βιολέτα Ίκαρη.

Η Βιολέτα Ίκαρη, μια ταλαντούχα νέα καλλιτέχνιδα που έχει ξεχωρίσει με τη μοναδική και ιδιαίτερη χροιά της φωνής της, ερμηνεύει δυο τραγούδια που έχουν τη δική τους ιστορία.

Τα τραγούδια «Καστελλόριζό Μου» και «Ερημοπούλι (για την Κυρά της Ρω)» γράφτηκαν για την παράσταση «Η Κυρά της Ρω» του Γιάννη Σκαραγκά, σε σκηνοθεσία του Σταύρου Λίτινα.

Στον ομώνυμο ρόλο πρωταγωνιστεί η Φωτεινή Μπαξεβάνη.

Μια απομονωμένη γυναίκα ανεβοκατεβάζει μια σημαία για να εξιστορήσει τα πάθη των ανθρώπων που αγάπησε, τα λάθη και τις πληγές τους.

Εμπνευσμένη από τη ζωή της Δέσποινας Αχλαδιώτη, της επονομαζόμενης «κυράς της Ρω», η παράσταση αυτή αποτελεί ένα σπαρακτικό ύμνο στη ζωή με τα μάτια μιας γυναίκας που κουβαλάει τα όνειρα και τη φωνή όλων μας.

Πρόκειται για την τρυφερή ιστορία ενός τόπου και του λαού του, για μια ποιητική καταγραφή της σκληρής πραγματικότητας που οδηγεί στην προσωπική λύτρωση.

Μέσα από την αφήγησή της, η κυρά της Ρω ενσαρκώνει την ελπίδα ότι στις δυσκολότερες περιόδους, η ανθρωπιά δεν είναι υπόθεση των πολλών αλλά του καθένα μας χωριστά.

«Αυτό που με ενθουσιάζει είναι που η ενέργεια μιας ηρωίδας, μπορεί και συνεχίζει να υπάρχει ακόμη και μετά θάνατον. Η ιστορία της κυράς της Ρω συνεχίζεται χάρη στη Φωτεινή Μπαξεβάνη και τον Γιάννη Σκαραγκά», σχολιάζει η Βιολέτα Ίκαρη.

Τα δύο τραγούδια κυκλοφορούν με αφορμή την επέτειο από την απελευθέρωση του Καστελλόριζου. Στις 13 Σεπτεμβρίου του 1943, αποτέλεσε το πρώτο κομμάτι ελληνικής γης που απελευθερώθηκε μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Παρέμεινε υπό συμμαχική στρατιωτική κατοχή, όπως και τα υπόλοιπα Δωδεκάνησα, μέχρι τις 7 Μαρτίου του 1948, οπότε ενώθηκε επισήμως με την Ελλάδα.

Τα τραγούδια «Καστελλόριζό Μου» και «Ερημοπούλι (για την Κυρά της Ρω)» με την ερμηνεία της Βιολέτας Ίκαρη κυκλοφορούν από τη Walnut Entertainment.

Το σημείωμα της Φωτεινής Μπαξεβάνη

«Το Καστελλόριζο είναι ο τόπος της καρδιάς μου, και μέσα από εκείνη γράφτηκαν αυτά τα δύο τραγούδια για να ταξιδέψουν το αγαπημένο αυτό νησάκι σε όλες τις καρδιές του κόσμου

Όλα τα έσοδα από τα τραγούδια θα διατεθούν για την μουσική και θεατρική εκπαίδευση των παιδιών του νησιού μέσω του συλλόγου ΕΝ.Ι.Γ.ΜΑ (Ένωση Ιδεών-Γρίφων-Μαθηματικών) του Καστελλόριζου.

Είναι η δική μου μικρή αλλά εγκάρδια συνεισφορά ως ένας ελάχιστος φόρος τιμής προς τον αγαπημένο και πολύπαθο τόπο της καρδιάς μου: το Καστελλόριζο.

Συμπαραστάτες σ’ αυτό το σκοπό είναι: ο Γιάννης Σκαραγκάς, η Βιολέτα Ίκαρη, και η δισκογραφική εταιρεία Walnut Entertainment.

Για όσους ενδιαφέρονται να στηρίξουν οικονομικά την προσπάθεια αυτή μπορούν να το κάνουν σ’ αυτόν τον λογαριασμό.

Μεγάλο ευχαριστώ σε όλους!»

[ad_2]

Source link