Current track

Title

Artist

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

Η Βασίλισσα Ελισάβετ πηγή έμπνευσης για το Χόλιγουντ

Written by on 9 Σεπτεμβρίου 2022

[ad_1]

Η Βασίλισσα Ελισάβετ απεικονίστηκε σε βραβευμένες ταινίες, τηλεοπτικές σειρές, κινούμενα σχέδια, και ακόμη και στην αμερικανική σατιρική εκπομπή «Saturday Night Live».

Η μονάρχης, η οποία απεβίωσε χθες Πέμπτη σε ηλικία 96 ετών, ήταν το κεντρικό πρόσωπο της βραβευμένης με Emmy τηλεοπτικής σειράς του Netflix με τίτλο “The Crown” (Το Στέμμα).

Η Κλερ Φόι κέρδισε δύο βραβεία Emmy και μια Χρυσή Σφαίρα υποδυόμενη την Ελισάβετ, τη νέα που έγινε ξαφνικά βασίλισσα σε ηλικία 27 ετών. Η Ολίβια Κόλμαν ανέλαβε τον ρόλο στις τελευταίες σεζόν και η Ιμέλντα Στόντον θα την υποδυθεί με τη σειρά της στον πέμπτο κύκλο της σειράς, που θα αρχίσει να προβάλεται τον Νοέμβριο.

Όταν η Φόι κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα το 2017, ευχαρίστησε διάφορες «εκπληκτικές γυναίκες», συμπεριλαμβανομένης της βασίλισσας Ελισάβετ Β΄. «Βρίσκεται στο επίκεντρο παγκοσμίως τα τελευταία 63 χρόνια και νομίζω ότι ο κόσμος θα μπορούσε να… ανεχθεί ακόμη περισσότερες γυναίκες στο επίκεντρο, αν με ρωτάτε», είπε η Φόι.

Η βρετανίδα ηθοποιός Έλεν Μίρεν κέρδισε Όσκαρ υποδυόμενη την Ελισάβετ Β’ στην ταινία του 2006 “The Queen” (Η Βασίλισσα), η οποία εστίαζε στην αντίδραση της βασίλισσας στον αναπάντεχο θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα.

Η βασίλισσα Ελισάβετ αποτελούσε συναρπαστικό θέμα επειδή διαδραμάτισε ρόλο σε σημαντικά διεθνή γεγονότα και επειδή η ιστορία της ζωής της είχε ένα «πολύ ανθρώπινο στοιχείο», δήλωσε η αρχισυνάκτρια του περιοδικού People Γουέντι Νογκλ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Κεντρική φωτογραφία θέματος: Στιγμιότυπο από την ταινία “The Queen” (2006), όπου η Έλεν Μίρεν υποδύεται τη βασίλισσα Ελισάβετ

[ad_2]

Source link