Current track

Title

Artist

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

Δ. Λιγνάδης: Εκτός φυλακής ο σκηνοθέτης που κρίθηκε ένοχος για βιασμό

Written by on 14 Ιουλίου 2022

[ad_1]

Η ελληνική δικαιοσύνη έδειξε για άλλη μια φορά το πρόσωπό της αποδεικνύοντας το πόσο δεν λαμβάνει υπ’ όψιν της τα πραγματικά θύματα αλλά και τα ενδεχόμενα θύματα που μπορεί να υπάρξουν έπειτα από την λήψη της απόφασης να αφεθεί ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής του σε δεύτερο βαθμό, ο Δημήτρης Λιγνάδης.

Με κόσμο εντός και εκτός της δικαστικής αιθούσης να φωνάζει «Ντροπή», το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, αποφάσισε να μην κάνει δεκτή την πρόταση του εισαγγελέα να μην του δοθεί η αναστολή μέχρι την εκδίκαση της δίκης σε δεύτερο βαθμό, με αποτέλεσμα, ο σκηνοθέτης που κρίθηκε ένοχος για βιασμό, αυτή τη στιγμή να βρίσκεται ελεύθερος.

Πιο συγκεκριμένα η πρόταση του εισαγγελέα η οποία απορρίφθηκε ήταν η εξής: «Να μην έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα η έφεση γιατί είναι ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων και δεν υπάρχει καμία αναγνώριση εκ μέρους του των πράξεών για τις οποίες κρίθηκε ένοχος από το δικαστήριο».

Ωστόσο, του επιβλήθηκαν οι παρακάτω όροι αναστολής:

  • Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα
  • εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του 3 φορές το μήνα
  • εγγύηση 30.000

Νωρίτερα ωστόσο, ο σκηνοθέτης Δημήτρης Λιγνάδης κρίθηκε ένοχος και του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 12 ετών κατά συγχώνευση έπειτα από πρόταση του εισαγγελέα της έδρας. Η απόφαση ελήφθη πλειοψηφία (4-3), με την πρόεδρο, μια σύνεδρο και έναν ένορκο να ζητούν ποινή 11 ετών.

The post Δ. Λιγνάδης: Εκτός φυλακής ο σκηνοθέτης που κρίθηκε ένοχος για βιασμό appeared first on E-STAGE.

[ad_2]

Source link