Current track

Title

Artist

Upcoming show

WebRadio

12:00 am 12:00 am

 

Upcoming show

WebRadio

12:00 am 12:00 am

 

Δήμητρα Γαλάνη και Ελεωνόρα Ζουγανέλη σε μία σπάνια μουσική συνύπαρξη

Written by on 7 Φεβρουαρίου 2020


Η Δήμητρα Γαλάνη και η Ελεωνόρα Ζουγανέλη δίνουν δεύτερη ζωή σε ένα από τα θρυλικά δείγματα του ρεμπέτικου τραγουδιού.

Όλα τα όμορφα πράγματα αντέχουν στο χρόνο.

Ο καφές «Λουμίδης Παπαγάλος» γιορτάζει 100 χρόνια ιστορίας και φέρνει δύο σπουδαίες ερμηνεύτριες να γράψουν τη δική τους.

Η Δήμητρα Γαλάνη και η Ελεωνόρα Ζουγανέλη συναντιούνται για πρώτη φορά σε ένα εξαιρετικό τραγούδι, μία συνάντηση που σίγουρα θα αφήσει τη δική της ιστορία.

Οι δύο καταξιωμένες ερμηνεύτριες δίνουν δεύτερη ζωή σε ένα από τα θρυλικά δείγματα του ρεμπέτικου τραγουδιού, αναπόσπαστο μέρος της ελληνικής μουσικής.

Η Δήμητρα Γαλάνη και η Ελεωνόρα Ζουγανέλη συστήνουν ξανά το αειθαλές τραγούδι «Σαν Μαγεμένο Το Μυαλό Μου» που τραγούδησε πρώτος πριν από έξι δεκαετίες ο ξακουστός «Μπαγιαντέρας», όπως ήταν το ψευδώνυμο του σπουδαίου ρεμπέτη ερμηνευτή, συνθέτη και οργανοπαίκτη Δημήτρη Γκόγκου.

Ο υπερταλαντούχος Γιάννης Χριστουδολόπουλος επιμελείται τη διασκευή του τραγουδιού και παρουσιάζει τη δική του εκδοχή του, χωρίς να διστάζει να αναμετρηθεί με την τεράστια αξία του πρωτότυπου.

Η Δήμητρα Γαλάνη και η Ελεωνόρα Ζουγανέλη ταξιδεύουν τον ακροατή στον υπέροχο κόσμο της μουσικής και αποδεικνύουν ότι η τέχνη του τραγουδιού δεν έχει όρια, τόπο και χρόνο.

Καθηλώνουν, συγκινούν και γοητεύουν καθώς τραγουδούν με γυναικεία διάθεση και ευαισθησία τους πασίγνωστους στίχους «σαν μαγεμένο το μυαλό μου φτερουγίζει…», δίνοντας ένα αποτέλεσμα ανάλογο με την ιδιαιτερότητα που τις χαρακτηρίζει.

Κυκλοφορεί από τη Minos EMI / Universal.



Source link