Current track

Title

Artist

Upcoming show

WebRadio

12:00 am 12:00 am

 

Upcoming show

WebRadio

12:00 am 12:00 am

 

Γιώργος Νταλάρας – «Στου Κόσμου το Μπαλκόνι»

Written by on 23 Μαρτίου 2021


Νέο τραγούδι

Της Σιωπής ο Τόπος είναι ο πρώτος κύκλος ενότητας τραγουδιών και ορχηστρικών θεμάτων από το μουσικό έργο του Ανδρέα Κατσιγιάννη, με τον κεντρικό τίτλο Μεγάλες Ώρες.

Ο συνθέτης Ανδρέας Κατσιγιάννης μιλάει για αυτό: «Οι Μεγάλες Ώρες, είναι ένα μουσικό έργο που κινείται στο πλαίσιο μιας ανθρώπινης προσέγγισης του Θείου. Αυτές τις μεγάλες ώρες της Ανθρωπότητας, ανάμεσα από διαταγές “Μείνε μέσα”, “Τώρα βγείτε έξω” ο άνθρωπος, πρέπει να μείνει όρθιος και ζωντανός. Είναι άραγε αυτό που χρειάζεται ένας δημιουργός για να εμπνευστεί; Η απειλή του θανάτου, η πορεία προς την εξαθλίωση παράλληλα με την ελπίδα για ζωή και δημιουργία, είναι ίσως, αυτό που χρειάζεται ένας μουσικός για να εμπνευστεί στις μέρες μας; Δίνει δηλαδή τη λύτρωση, μια στιγμή δημιουργίας; Όχι βέβαια. Είναι ουτοπικό να πιστεύει ο καθένας μας, ότι η τέχνη είναι η λύση στα παραπάνω. Η τέχνη είναι όμως μια διέξοδος για να τα αντιμετωπίσεις με ασυμβίβαστα κριτήρια. Το έργο είναι αφιερωμένο στον Αγιορείτη Άγιο Ιωσήφ τον Ησυχαστή (1897-1959), που μας ενέπνευσε, μέσα από το βίο του, που ήταν παράλληλος βίος Χριστού».

Της Σιωπής ο Τόπος είναι ο Άθως, το Άγιο Όρος, αυτός ο μεταξύ ουρανού και γης τόπος.

Ο Ανδρέας Κατσιγιάννης καταθέτει συνθετικά την γνώση του, από την Βυζαντινή και Δυτική μουσική, μέσα από τον δικό του μουσικό κόσμο, έχοντας στο πλευρό του μια εκλεκτή ομάδα μουσικών, χορωδών και τεχνικών ήχου και ερμηνευτών. Μια από αυτές τις μουσικές εργασίες που δικαίως χαρακτηρίζονται ως έργα ζωής. Ο Γιώργος Νταλάρας έχει καταφέρει να πει, να τραγουδήσει και να εκφράσει με τον πιο άμεσο και ταυτόχρονα βαθύ και ουσιαστικό τρόπο, το νόημα κάθε λέξης που έχει τραγουδήσει. Στης Σιωπής τον Τόπο έχει δώσει όλο τον εαυτό του. Πολύ ωραία πρόγευση του δίσκου ακόμα και για τον πιο απαιτητικό ακροατή αποτελεί το «Στου Κόσμου το Μπαλκόνι».

Δείτε το video:

Σου άρεσε αυτό που διάβασες; Χάρισε μας το like σου!



Source link