Current track

Title

Artist

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

Βόλτα στο Πήλιο με τον «Μουτζούρη» (video)

Written by on 2 Αυγούστου 2022

[ad_1]

Ο ιστορικός «Μουτζούρης» εξακολουθεί να περιδιαβαίνει στο Πήλιο, κάνοντας το ταξίδι με το τρένο μια ιδιαίτερη εμπειρία.

Η ανάβαση στις όμορφες πλαγιές του Πηλίου μέχρι τις Μηλιές γίνεται σε μια από τις πιο στενές σιδηροδρομικές γραμμές στον κόσμο (60 εκατοστά), η οποία φιλοξενεί τα τέσσερα βαγόνια του «Μουτζούρη».

Το συγκεκριμένο όνομα δόθηκε για να δηλώσει την ατμοκίνηση και τον καπνό, που άφηνε στο πέρασμά του.

Από τα Άνω Λεχώνια μέχρι τις Μηλιές η διαδρομή είναι μέσα στο βουνό, διασχίζει τις κατάφυτες πλαγιές, με την πυκνή βλάστηση από πλατάνια και πουρνάρια και προσφέρει μία μοναδική εμπειρία στο κοινό.

{“@context”:”http://schema.org”,”@type”:”VideoObject”,”name”:”Μια ξεχωριστή περιήγηση στο Πήλιο με τον… Μουτζούρη”,”description”:”Η ανάβαση στις όμορφες πλαγιές του Πηλίου μέχρι τις Μηλιές γίνεται σε μια από τις πιο στενές σιδηροδρομικές γραμμές στον κόσμο (60 εκατοστά), η οποία φιλοξενεί τα τέσσερα βαγόνια του «Μουτζούρη», όπως λεγόταν κάποτε το τρενάκι του Πηλίου. Το συγκεκριμένο όνομα δόθηκε για να δηλώσει την ατμοκίνηση και τον καπνό, που άφηνε στο πέρασμά του. Από τα Άνω Λεχώνια μέχρι τις Μηλιές η διαδρομή είναι μέσα στο βουνό, διασχίζει τις κατάφυτες πλαγιές, με την πυκνή βλάστηση από πλατάνια και πουρνάρια και προσφέρει μία μοναδική εμπειρία στο κοινό.”,”thumbnailUrl”:”https://i1thumbs.glomex.com/dC1ibHU1bnRqdHo4bDUvMjAyMi8wOC8wMi8xNC81N18xN182MmU5M2I0ZGM4ZGU1LmpwZw==/profile:player-960×540″,”duration”:”PT10M12S”,”uploadDate”:”2022-08-02T14:59:22.000Z”,”embedUrl”:”https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=40599y13jvp3arc9&playlistId=v-clvmn3psweq9″,”provider”:{“@type”:”Organization”,”name”:”glomex GmbH”,”logo”:{“@type”:”ImageObject”,”url”:”https://player.glomex.com/logo_v@2x.png”,”width”:136,”height”:146}}}

The post Βόλτα στο Πήλιο με τον «Μουτζούρη» (video) appeared first on E-STAGE.

[ad_2]

Source link