Current track

Title

Artist

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

Βρομέλια: Επίσημη πρεμιέρα της ταινίας της Ευτέρπης Χαραλαμπίδη στο Studio New Star art cinema

Written by on 14 Δεκεμβρίου 2022

[ad_1]

Η Πρεσβεία της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Ελλάδα και ο κινηματογράφος Studio New Star Art Cinema πραγματοποιούν την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2022 στις 20:00, την πρεμιέρα της ταινίας «Βρομέλια» σε σκηνοθεσία της Ελληνοβενεζουελανής σκηνοθέτιδας Ευτέρπης Χαραλαμπίδη, με πρωταγωνίστρια την ηθοποιό Irabé Seguias και συνοδεία υπέροχης μουσικής που συνέθεσε ο διακεκριμένος Βενεζουελανός μουσικός, Αquiles Báez.

H Βρομέλια, μια γυναίκα που έχει περάσει τα σαράντα, αφοσιωμένη στο να ράβει νυφικά στο κατάστημα της οικογένειας, νιώθει μοναξιά επειδή είναι η μόνη από τις τρεις αδερφές της που δεν έχει παντρευτεί. Με μια μητέρα που αγωνιά να δει την κόρη της νυφούλα, η άφιξη ενός πωλητή στο κατάστημα φέρνει μαζί και την ελπίδα να πετύχει το πολυπόθητο καθήκον. Ωστόσο, τα πράγματα για τη Βρομέλια δεν εξελίσσονται όπως τα είχε ονειρευτεί και η διάγνωση της εγκυμοσύνης της με ένα αγόρι με σύνδρομο Down δοκιμάζει το θάρρος και την αποφασιστικότητά της.

«Η Βρομέλια μας εισάγει στο θέμα της αγάπης και της απογοήτευσης ταυτόχρονα με άλλα σημαντικά διαχρονικά θέματα όπως είναι η σχέση μητέρας-κόρης, η αποδοχή και η ένταξη ανθρώπων με ειδικές ικανότητες και η αγάπη και ο σεβασμός στα ζώα» σχολιάζει η σεναριογράφος και σκηνοθέτιδα του έργου, Ευτέρπη Χαραλαμπίδη. Πρόκειται για τη δεύτερη μεγάλου μήκους ταινίας της μετά τη δραματική κωμωδία «Ο Απελευθερωτής Μοράλες» (Libertador Morales, el Justiciero) η οποία προβλήθηκε στις ελληνικές αίθουσες το 2009 με μεγάλη επιτυχία.

Η σκηνοθέτιδα μέσα από την ταινία – με την οποία πολλοί θα ταυτιστούν- θέλει να στείλει σαφώς ένα μήνυμα που θα δημιουργήσει προβληματισμό σε θέματα όπως είναι η κατάρρευση των κοινωνικών προτύπων για τον γάμο, η οικογένεια, η μητρότητα, η κοινωνική ένταξη και η ευαισθησία προς τα ζώα.

[ad_2]

Source link