Current track

Title

Artist

Upcoming show

WebRadio

12:00 am 12:00 am

 

Upcoming show

WebRadio

12:00 am 12:00 am

 

Αφιέρωμα στο TV5MONDE για τα 30 χρόνια από το θάνατό του Υβ Μοντάν

Written by on 3 Νοεμβρίου 2021


Για τα τριάντα χρόνια από τον θάνατό του, το TV5MONDE προβάλλει αναδρομικά προς τιμήν του τέσσερις ταινίες που σημάδεψαν την καριέρα του : μία πολιτική τριλογία από τον Ελληνογάλλο κινηματογραφιστή Κώστα Γαβρά και μία δραματική κωμωδία όπου ο Μοντάν παίζει στο πλάι της Ιζαμπέλ Ατζανί.

Tριλογία : Κώστας Γαβράς έναντι δικτατοριών

Σπουδαίος ακτιβιστής κινηματογραφιστής, ο Κώστας Γαβράς χρησιμοποιεί τις ταινίες του για να καταθέσει τις πολιτικές του δεσμεύσεις και σκέψεις για την εξουσία.

Πέμπτη 4 Νοεμβρίου στις 22:00*

Ένα θρίλερ για τη γέννηση μίας δικτατορίας.

Ένας βουλευτής της αντιπολίτευσης παθαίνει ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα. Ο δικαστής που αναλαμβάνει την υπόθεση αποκαλύπτει ότι στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα έγκλημα στο οποίο εμπλέκονται ο στρατός και η αστυνομία.

με υπότιτλους

Πέμπτη 11 Νοεμβρίου στις 22:00*

Μία καυστική ανάλυση της τάσης του ολοκληρωτισμού.

Εμπνευσμένη από αληθινά γεγονότα. Κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου ένας υψηλά ιστάμενος πολιτικός βρίσκεται κατηγορούμενος για κατασκοπεία προς όφελος των ΗΠΑ. Κατόπιν βασανιστηρίων από την σοβιετική αστυνομία, αναγκάζεται να ομολογήσει εγκλήματα τα οποία δεν διέπραξε.

με υπότιτλους

Πέμπτη 18 Νοεμβρίου στις 22:00*

Ένα Κράτος υπό εξωτερική επιρροή.

Κατά την απαγωγή του από τρομοκράτες στην Ουρουγουάη, ένας Αμερικανός σύμβουλος ομολογεί ότι είναι υπεύθυνος για την εκπαίδευση αστυνομικών για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Η ανικανότητα της αμερικανικής κυβέρνησης να τον εντοπίσει απειλεί να πυροδοτήσει μία πολιτική κρίση.

με υπότιτλους

Λίγη παραπάνω ελαφρότητα.

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου στις 22:00*

Μία ιλιγγιώδης οικογενειακή δίνη.

Ένας οικογενειάρχης εγκαταλείπει σύζυγο και τέκνα για κάποιες σκοτεινές δραστηριότητες στο εξωτερικό. Καταλήγει να επιστρέψει, με μοναδικό στόχο να εκβιάσει τη μητέρα του για χρήματα. Η μεγάλη του κόρη όμως, η οποία διαχειριζόταν το σπίτι κατά την απουσία του, μυρίζεται την απάτη.

Του Ζαν-Πωλ Ραπενό

με υπότιτλους



Source link