Current track

Title

Artist

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

Αλεξάνδρα Αγγελοπούλου: «Η γραφή με απελευθέρωσε» (pics)

Written by on 3 Αυγούστου 2022

[ad_1]

Με το βιβλίο της «Η ζωή τους στη νύχτα», η Αλεξάνδρα Αγγελοπούλου συστήνεται στο κοινό του βιβλίου και του e-stage.gr

– Μιλήστε μας για το βιβλίο σας  «Η ζωή τους στη νύχτα». Τι σας ώθησε στην συγγραφή του;  

Η ίδια ζωή και οι αδικίες της, ειδικά προς το γυναικείο φύλο με έσπρωξε να μιλήσω ανοικτά για το εμπόριο λευκής σαρκός και για την αντικειμενοποίηση μας. Πολλά κρύβονται κάτω από το χαλί εδώ και χρόνια. Ήρθε η ώρα να τα παραδεχτούμε και να τα κοιτάξουμε κατάματα.

– Πείτε μας λίγα λόγια για την υπόθεση και τους χαρακτήρες. Ποιο είναι το κεντρικό πρόσωπο; Τι είδους χαρακτήρας είναι;

Ο Αντώνης ο μαστροπός που είναι εγκληματικά όμορφος και γοητευτικά επικίνδυνος όπως η νύχτα που τον σμίλευσε. Προσπαθεί να τη δαμάσει, κάποιες φορές τον δαμάζει εκείνη, μα ποτέ δε ζουν χώρια. Η υπόθεση είναι έντονη, με ανατροπές και αποτελεί μια κοινωνική περιπέτεια που θίγει πατριαρχικά άλυτα ζητήματα.

– Η περίληψη του βιβλίου σας εκτός από τον έρωτα, μιλά για την φιλία και τα μυστικά της νύχτας. Ας ξεκινήσουμε με τη φιλία. Πόσο σημαντική την θεωρείτε για τη ζωή μας; Πόσο δοκιμάζεται η φιλική σχέση στο βιβλίο σας;

Η φιλία έχει πρωταρχικό ρόλο στη ζωή μου. Είμαι μοναχοπαίδι και οι φίλοι μου είναι τα αδέρφια που δεν έχω.  Τις πιο όμορφες στιγμές μου τις έχω χαράξει με φίλους μου εδώ και 20 χρόνια. Ναι έχω τη χαρά να βιώνω την παιδικής φιλία που προχωρά και γίνεται εφηβική και ενήλικη παρ’όλες τις αντιξοότητες. Μέχρι στιγμής οι φίλοι μου είναι πάντα δίπλα μου σε όποια τρέλα και αν ζω, σε όποια πίκρα και αν γευτώ και αυτό δε το ξεχνώ. Στο βιβλίο γενικά οι ανθρώπινες σχέσεις φτάνουν στα άκρα οπότε και η φιλία  δοκιμάζεται.

-Και φτάνουμε στη νύχτα. Γοητευτική αλλά κι επικίνδυνη. Πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος της στο έργο σας; Γιατί;

Η νύχτα είναι όλο το έργο μου. Σαγηνευτική μα και επικίνδυνη όπως όλα τα απαγορευμένα που δελεάζουν τις ανθρώπινες ψυχές.

-Από που αντλήσατε τις πληροφορίες για όσα περιγράφετε;

Έρευνα , μαρτυρίες, προσωπικές εμπειρίες μιας και δούλευα κάποια χρόνια ως «λουλουδού» σε κέντρα.

-Γράφετε μια ιστορία αγάπης. Τι το ιδιαίτερο έχει ο έρωτας που περιγράφετε; Πέρα από το προφανές, με ποια στοιχεία του βιβλίου πιστεύετε πως θα ταυτιστούν οι αναγνώστες του; 

Δεν είναι μια αλλά τρεις τελείως διαφορετικές ιστορίες αγάπης. Και τις έκανα διαφορετικές γιατί ήθελα να δούμε ότι ο έρωτας έχει πολλές πτυχές και ο κάθε άνθρωπος τον ζει αλλιώτικα. Πιστεύω ότι ο καθένας θα βρει έναν ήρωα να ταυτιστεί και στη συνέχεια η δράση θα τον παρασύρει και θα του μείνει η ιστορία αξέχαστη.

-Ήταν δύσκολη η περιπέτεια της έκδοσης ενός βιβλίου;  

Για μένα όχι. Δέχτηκα θετική απάντησα μέσα σε δύο μέρες από τις εκδόσεις Υδροπλάνο. Μετά ξεκίνησαν τα πιο δύσκολα γιατί στις μέρες μας ο συγγραφέας καλείται να γίνει και διαφημιστής και μάνατζερ του έργου του. Αυτό με απέσπασε από το να δημιουργήσω το επόμενο.

-Ποιά νομίζετε πως είναι η θέση του βιβλίου στην Ελλάδα σήμερα;

Λένε ότι το βιβλίο περνάει κρίση αλλά είναι κάτι που ακούω εδώ και χρόνια. Δε με σταμάτησε αυτό από το να προσπαθήσω να εκδοθώ. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει πληθώρα τίτλων και αυτό κάνει πιο δύσκολη την ανάδειξη των πρωτοεμφανιζόμενων. Παρατήρησα δε ότι η ξενομανία του Έλληνα καλά κρατεί και σε αυτό τον χώρο αφού πολλές φορές σνομπάρονται ελληνικοί τίτλοι.

– Έχετε σκεφτεί ποιο θα είναι το επόμενο βιβλίο σας;

Είναι η συνέχεια του πρώτου και με έχει απασχολήσει πολύ η εξέλιξη της ζωής των χαρακτήρων μου.

-Τι προσέφερε σε εσάς η συγγραφή; Θα προτείνατε σε κάποιον να γράψει και αν ναι, γιατί;

Απελευθέρωση. Μοιράστηκα πολλά που με βάραιναν και πλέον νιώθω πιο ανάλαφρη. Θα το πρότεινα σε κάποιον εσωστρεφή που δυσκολεύεται να εκφραστεί. Ίσως σιωπηλά άντεχε να εκδηλώσει όσα φοβάται αγαπά ή μισεί.

– Έχετε κάποιο σχέδιο στο μυαλό σας για το επόμενο βιβλίο σας;

Χμμμ…. έχω το απόλυτο σχέδιο του να είμαι πιο κουλ και να μη κάνω τα ίδια λάθη.

[ad_2]

Source link