Current track

Title

Artist

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

Ακούστε το τραγούδι των Hooverphonic για τη Eurovision 2020

Written by on 23 Φεβρουαρίου 2020

[ad_1]

Το τραγούδι των Hooverphonic για το Ρότερνταμ.

Οι Hooverphonic συστήνουν το τραγούδι «Release Me», με το οποίο θα εκπροσωπήσουν το Βέλγιο στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2020.

Τους στίχους του «Release Me» υπογράφει ο Alex Callier των Hooverphonic, ο οποίος έχει γράψει και τη μουσική του τραγουδιού μαζί με τον Ιταλό συνθέτη Luca Chiaravalli.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Chiaravalli έχει προϊστορία τόσο με το βελγικό τρίο όσο με τον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού.

Έχει συμμετάσχει στη δημιουργία τραγουδιών των Hooverphonic όπως τα «Romantic», «Amalfi», «Uptight», «Heartbroken» και «I Like the Way I Dance», ενώ έχει συνυπογράψει τη συμμετοχή της Ιταλίας στη Eurovision του 2017, το «Occidentali’s Karma» του Francesco Gabbani που κέρδισε την έκτη θέση στο Μεγάλο Τελικό εκείνης της χρονιάς.

Όπως σχολιάζει ο Alex Callier, το «Release Me» είναι ένα τραγούδι για τα δύσκολα αντίο.

«Το έγραψα όταν ο πατέρας μου ήταν άρρωστος σε τελικό στάδιο, όμως έχει ένα γενικό θέμα: όλοι σε κάποιο σημείο της ζωής τους θα χρειαστεί ν να πουν αντίο, σε έναν φίλο, σε ένα μέλος της οικογένειας ή σε ένα σύντροφο», εξηγεί.

Η 19χρονη Luka Cruysberghs, η μαγική φωνή των Hooverphonic, ερμηνεύει υποδειγματικά το «Release Me» με την κρυστάλλινη και εκφραστική χροιά της και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό.

Το «Release Me» συνοδεύεται από ένα θεσπέσιο music video.

«Ο σκηνοθέτης Matthias Lebeer έχει αποτυπώσει την ουσία του τραγουδιού ναι έναν ποιητικό και κομψό τρόπο που ταιριάζει στο χαρακτηριστικό ύφος του και συνδυάζεται τέλεια με τον κόσμο των Hooverphonic», δηλώνουν οι Alex, Raymond και Luka του βελγικού συγκροτήματος.

«Εάν έχουμε μάθει ένα πράγμα είναι ότι ένα τραγούδι που έχει γραφτεί μέσα από προσωπικές εμπειρίες τυγχάνει καλής αποδοχής. Σαν να αισθάνεται το κοινό τη γνησιότητα», συμπληρώνουν.

Ενώ προετοιμάζονται για τη συμμετοχή τους στη Eurovision 2020, που θα διοργανωθεί το Μάιο στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας, οι Hooverphonic συνεχίζουν με επιτυχία την ευρωπαϊκή περιοδεία τους. Στο πλαίσιο της τουρνέ πραγματοποίησαν τον περασμένο Δεκέμβριο δύο μοναδικές συναυλίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Οι Hooverphonic θα εμφανιστούν στο δεύτερο μέρος του Πρώτου Ημιτελικού της Eurovision 2020, την Τρίτη 12 Μαΐου.

[ad_2]

Source link