Current track

Title

Artist

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

Ίριδα Visions: Προβολή των ταινιών “Wild Duck” και “Άφτερλωβ” από τον Πολιτιστικό Όμιλο Φοιτητών Πανεπιστημίου Αθηνών

Written by on 20 Ιανουαρίου 2023

[ad_1]

Το φεστιβάλ Ίριδα Visions – μέρες πολιτισμού Πανεπιστημιακής Λέσχης Ε.Κ.Π.Α., που συνδιοργανώνουν ο Κινηματογραφικός, ο Φωτογραφικός, ο Θεατρικός και ο Χορευτικός Τομέας του Πολιτιστικού Ομίλου Φοιτητών Πανεπιστημίου Αθηνών (Π.Ο.Φ.Π.Α.) συνεχίζεται.

Wild Duck

Το Σάββατο 21/1 στις 20:00 θα προβληθεί στον κινηματογράφο Ίριδα η ταινία “Wild Duck” του Γιάννη Σακαρίδη, παρουσία του σκηνοθέτη.  

Πρόκειται για την πρώτη ταινία μεγάλου μήκους του Γιάννη Σακαρίδη με πρωταγωνιστές τη  Θέμιδα Μπαζάκα και τον Αλέξανδρο Λογοθέτη, η οποία έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο  φεστιβάλ του Τορόντο και ταξίδεψε σε πολλά φεστιβάλ του κόσμου. Ο Γιάννης Σακαρίδης  από το 2020 είναι Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας.  

Στην πρώτη του ταινία μεγάλου μήκους, ο Γιάννης Σακαρίδης αφηγείται μια τρυφερή διαπροσωπική ιστορία με φόντο την Ελλάδα της κρίσης, έχοντας στο κέντρο της δύο συγκλονιστικές ερμηνείες από τον Αλέξανδρο Λογοθέτη και την Θέμιδα Μπαζάκα.

Άφτερλωβ

Την Κυριακή 22/11 στις 20:00 θα προβληθεί η ταινία Άφτερλωβ του σκηνοθέτη Στέργιου  Πάσχου, παρουσία του σκηνοθέτη.

Ο Στέργιος Πάσχος έχει γράψει και σκηνοθετήσει επτά  μικρού μήκους ταινίες ενώ έχει εργαστεί σαν σεναριογράφος και για άλλους σκηνοθέτες. Στο  βραβευμένο Άφτερλωβ με Βραβείο Καλλιτεχνικής Επίτευξης στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και  με το Youth Jury Award στο Φεστιβάλ του Λοκάρνο, πρωταγωνιστούν οι Χάρης Φραγκούλης  και Ηρώ Μπέζου. Η ταινία μέχρι σήμερα έχει προβληθεί σε περισσότερα από 20 φεστιβάλ  ανάμεσα στα οποία το Sao Paolo International Film Festival, το Istanbul International Film  Festival, το Raindance και το Cairo International Film Festival.  

Είναι καλοκαίρι, η Αθήνα βράζει, αλλά ο τριαντάχρονος Νίκος δροσίζεται στα βόρεια προάστια, πίνοντας κοκτέιλ δίπλα στην πισίνα. Η πισίνα δεν είναι δική του, αλλά του Σταύρου, που έχει ζητήσει από τον Νίκο να προσέχει το σπίτι και την Λέιλα -τον σκύλο του- για το καλοκαίρι. Η ευκαιρία μοιάζει μοναδική στον άφραγκο μουσικό, που αποφασίζει να καλέσει εκεί την πρώην κοπέλα του, Σοφία, για ολιγοήμερες διακοπές στην πόλη.
Όταν όμως η ανυποψίαστη Σοφία καταφτάνει, οι διακοπές στον παράδεισο βγαίνουν εκτός τροχιάς. Ο Νίκος την κλειδώνει στο στούντιο του σπιτιού, αποφασισμένος να μην την αφήσει να φύγει, αν δεν μάθει τους λόγους για τους οποίους χώρισαν. Γιατί; Επειδή ακόμα δεν έχει καταλάβει. Κι αν δεν καταλάβει πώς θα την ξεπεράσει; Εγκεφαλικά. Γιατί ερωτικά την έχει ξεπεράσει. Φυσικά…

Πληροφορίες

Η είσοδος θα γίνεται από τη πλευρά της Ακαδημίας με την επίδειξη του email προκράτησης θέσης και παραλαβή του δωρεάν εισιτηρίου.  

Η προκράτηση θέσεων ξεκινάει 2 μέρες πριν την προγραμματισμένη εκδήλωση και ώρα  11:00 π.μ. Η προκράτηση ισχύει έως 15 λεπτά πριν την έναρξη της εκδήλωσης. Στην  συνέχεια η είσοδος γίνεται με σειρά προτεραιότητας. Την ημέρα της εκδήλωσης θα υπάρχει  και αριθμός δωρεάν εισιτηρίων που θα διατίθενται στην είσοδο μέχρι την εξάντληση τους. 

[ad_2]

Source link