Current track

Title

Artist

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

«Έφυγε» από τη ζωή ο Βασίλης Μαλούχος (pics)

Written by on 16 Ιουνίου 2022

[ad_1]

Με ανάρτησή της στο facebook, ανακοίνωσε η κόρη του Βασίλη Μαλούχου Ζωή, τον θάνατο του αγαπημένου ηθοποιού και σκηνοθέτη, σε ηλικία 86 ετών.

Ο Βασίλης Μαλούχος γεννήθηκε στη Δημητσάνα Γορτυνίας στις 14 Ιανουαρίου του 1934 ή 1936 όπως έλεγε ο ίδιος.

Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Δημήτρη Ροντήρη.

Εργάστηκε ακούραστα στο θέατρο και τον κινηματογράφο. Μερικές από τις ταινίες που μας άφησε είναι «Η Λίζα και η άλλη», «Αχ! αυτή η γυναίκα μου», «Αντάρτες των πόλεων» και άλλες.

Στο θέατρο συνεργάστηκε με τους θιάσους των Δημήτρη Μυράτ, Βασίλη Διαμαντόπουλου, Γιάννη Γκιωνάκη, Αλίκης Βουγιουκλάκη και πολλών ακόμη.

Η ζωή του δεν ήταν ρόδινη. Τα παιδικά του χρόνια σημαδεύτηκαν από τον θάνατο του πατέρα του το 1944 όταν τον σκότωσαν Γερμανοί, λόγω της αντιστασιακής του δράσης.

Όταν ήρθε με την οικογένειά του στην Αθήνα, πουλούσε τσιγάρα μαζί με τον αδερφό του, Γιάννη.

Ο Βασίλης Μαλούχος είχε άλλα τέσσερα αδέρφια. Ο Γιώργος και η Βασιλική πέθαναν. Ο τρίτος αδερφός του, Γιάννης, είναι επίσης ηθοποιός. Ο νεότερος, Διονύσης, ζει στη Γερμανία.

Όμως δεν ήταν τυχερός με τα παιδιά του. Ο ένας γιος του Μάριος αυτοκτόνησε ως ένα «κατηγορώ» στην κοινωνία κι ο δεύτερος, Θεόδωρος – Αλέξανδρος σκοτώθηκε σε τροχαίο ατύχημα.

Δείτε την ανάρτησης της Ζωής Διαμαντοπούλου

«Αντίο γλυκέ μου πατερούλη…

Εις το επανιδείν αν και θα τα λέμε, πλέον μέσα από τις φωτογραφίες σου, κάθε μέρα και θα γελάμε και θα σχολιάζουμε όπως κάναμε τόσα χρόνια…

Πήγαινε να ξεκουραστείς τώρα και να συναντήσεις επιτέλους και τα αδέρφια μου που σε περιμένουν και αυτά τόσα χρόνια εκεί ψηλά στον ουρανό…

Μην ανησυχείς για μένα… Θα κάνω όσα πράγματα λέγαμε να κάνω και λόγω του κόβιντ, δεν πρόλαβα να κάνω…

Εις το επανιδείν λοιπόν μέχρι να έρθω και εγώ, να ζήσουμε κατά κάποιο τρόπο σαν οικογένεια πάλι, εκεί ψηλά στον ουρανό…

Θα σε ΑΓΑΠΩ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!!!

Zoe-Zoey Diamantopoulou»

[ad_2]

Source link