Current track

Title

Artist

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

[qt-onairmini][qt-upcomingmini]

 

[ad_1]

Ο επιβλητικός Λίαμ Νίσον (H Λίστα του Σίντλερ) πρωταγωνιστεί στην καταιγιστική περιπέτεια Έντιμος Κλέφτης σε σενάριο και σκηνοθεσία του ανερχόμενου Μαρκ Γουίλιαμς (συν-δημιουργού της εξαιρετικής τηλεοπτικής σειράς Ozark). Στο επίκεντρο της δράσης, εκτυλίσσεται μια ιστορία αγάπης με ήρωα έναν ληστή τράπεζας που σκέφτεται να παραδοθεί, επειδή ερωτεύεται και θέλει να εξιλεωθεί. Τι θα συμβεί, όμως, αν οι αστυνομικοί είναι πιο διεφθαρμένοι από εκείνον; Μία απολαυστική και αγωνιώδης πορεία, μία σειρά από περίπλοκους χαρακτήρες και ένα αναπάντεχο μήνυμα για την αγάπη που τελικά κινεί όλα τα νήματα.

Σύνοψη

Ο Τομ (Λίαμ Νίσον) είναι πολλά διαφορετικά πράγματα, αλλά κυρίως δύο: ένας διαβόητος ληστής και ένας φρεσκοερωτευμένος άντρας. Τα αισθήματα του για την την Άννι (Κέιτ Γουόλς) τον έχουν ωθήσει να διορθώσει τα λάθη του παρελθόντος και να αφήσει πίσω του την παρανομία. Αποφασίζει να παραδοθεί στο FBI και να στερηθεί τα χρήματα που έχει ληστέψει με αντάλλαγμα έναν δικαστικό συμβιβασμό και ένα νέο ξεκίνημα. Όταν όμως συνειδητοποιήσει ότι οι πράκτορες του FBI είναι πιο διεφθαρμένοι από εκείνον, αρχίζει ένα κυνηγητό γάτας-ποντικιού, όπου το κακό και το καλό μπερδεύονται και μόνο η αγάπη μένει αλώβητη.

Σκηνοθεσία/ Σενάριο: Μαρκ Γουίλιαμς
Ηθοποιοί: Λίαμ Νίσον, Τζάι Κόρτνεϊ, Κέιτ Γουόλς, Ρόμπερτ Πάτρικ, Τζέφρι Ντόνοβαν, Άντονι Ράμος

Μία ταινία δράσης με καρδιά

«Έχει τη δράση, την αγωνία, τα κυνηγητά, τους πυροβολισμούς, τις εκρήξεις. Αλλά στον πυρήνα της, είναι μια ιστορία αγάπης, κάτι είναι σημαντικό για μένα» λέει ο δημιουργός της ταινίας Μαρκ Γουίλιαμς.

«Τα θέματα της ιστορίας περιστρέφονται γύρω από τις δεύτερες ευκαιρίες και την εξιλέωση. Και οι δύο χαρακτήρες, ο Τομ και η Άννι, έχουν καταλήξει σε κάποιες καταστάσεις, γιατί το παρελθόν δεν τους έχει ευνοήσει. Αυτή η φάση τους δίνει μια ευκαιρία, όχι μόνο μία δεύτερη ευκαιρία στη ζωή, αλλά και τη δυνατότητα να βρουν την αγάπη στην πορεία» λέει ο Μαρκ Γουίλιαμς.

«Είναι ένας διαβόητος εγκληματίας. Αλλά έχει γνωρίσει μια γυναίκα, όχι ένα κορίτσι, έχει γνωρίσει μια γυναίκα. Και για πρώτη φορά στη ζωή του έχει ερωτευτεί. Πιστεύω ότι λέει κάτι για τη δύναμη της αγάπης το γεγονός ότι παραιτείται από την παρανομία και τα εκατομμύρια δολάρια που έχει συσσωρεύσει και δεν πρόκειται να ξοδέψει. Μου φάνηκε πολύ πρωτότυπο αυτό. Με άγγιξε πραγματικά» λέει ο πρωταγωνιστής Λίαμ Νίσον.

«Μου άρεσε πολύ η ιδέα της ιστορίας αγάπης και των δεύτερων ευκαιριών. Ο ρόλος του Λίαμ και ο δικός μου είναι δύο άνθρωποι που έχουν ένα παρελθόν, όπως συμβαίνει στις ηλικίες μας, και βρίσκουν ο ένας τον άλλον. Η ταινία ασχολείται με αυτό που κάνεις για την αγάπη και πώς μεγαλώνεις και εξελίσσεσαι για την αγάπη, με την αγάπη, με τρόπους που ίσως δεν είχες σκεφτεί ή δεν είχες περιμένει. Αυτό είναι ένα πολύ ενδιαφέρον και όμορφο θέμα. Ειδικά σε εποχές που είναι σκοτεινές και τρικυμιώδεις, το να πεις μια όμορφη ιστορία μέσα στην τρέλα είναι πολύ ωραίο» λέει η πρωταγωνίστρια Κέιτ Γουόλς.

«Έχει να κάνει με την εξιλέωση. Κάποιος θέλει να κάνει το σωστό, αφού έχει κάνει το λάθος για χρόνια. Βρίσκεται σε μία στιγμή που θέλει να διορθώσει τα σφάλματα του. Πόσοι από εμάς έχουν σκεφτεί έτσι; Συνήθως λέμε ότι δεν πρέπει να μετανιώνουμε. Εδώ έχουμε έναν άντρα που τα ομολογεί όλα, γιατί είναι ερωτευμένος και θέλει να το διατηρήσει αυτό για όσο μπορεί. Το μόνο που θέλει είναι να εξιλεωθεί. Αλλά ξαφνικά, εμφανίζονται δύο άλλοι τύποι. Ο ένας πράκτορας θέλει να αναμειχθεί για να εξασφαλίσει την οικογένεια του. Και ο άλλος πράκτορας θέλει να τα πάρει όλα για τον εαυτό του. Η ιστορία έχει πολλά επίπεδα» επισημαίνει ο Άντονι Ράμος που υποδύεται έναν διεφθαρμένο πράκτορα του FBI.

«Τα στοιχεία που με προσέλκυσαν ήταν η ιστορία αγάπης ανάμεσα στον Τομ και την Άννι. Ο χαρακτήρας του Τομ είναι οικείος. Αλλάζει τη ζωή του για την αγάπη και θέλει μια δεύτερη ευκαιρία για να καθαρίσει τη συνείδηση του και το όνομα του. Ήταν επαγγελματίας εγκληματίας, αλλά για λόγους που δηλώνουν μια κάποια τιμιότητα» λέει ο Τζάι Κόρτνεϊ, που υποδύεται τον έτερο διεφθαρμένο πράκτορα του FBI, ο οποίος βάζει στο μάτι τα χρήματα του Τομ.

«Όλοι οι χαρακτήρες στην ταινία έχουν τραύματα, ή περνάνε δύσκολα. Στην κουλτούρα μας συνήθως ενθαρρύνουμε την τελειότητα. Όλοι μας είμαστε ικανοί για σπουδαία πράγματα, αλλά και για μικροπρεπή, για φως και για σκοτάδι. Μέρος του ενδιαφέροντος που παρουσιάζουν οι χαρακτήρες είναι ότι δεν είναι άψογοι. Τι κάνεις όταν καταλάβεις τις αδυναμίες, τα λάθη του άλλου; Πώς τα αντιμετωπίζεις;» αναρωτιέται η Κέιτ Γουόλς.

Ο Λίαμ Νίσον στον ρόλο του Τομ Κάρτερ

«Όταν τελείωσα το σενάριο, με ρώτησαν ποιος είναι ο ιδανικός για τον ρόλο του Τομ. Η απάντηση ήρθε εύκολα. Ήταν ο Λίαμ Νίσον. Έχει όλα τα στοιχεία που τον κάνουν να είναι ο Τομ: δυνατός, δραστήριος, έξυπνος, με χιούμορ και με το συναίσθημα που απαιτεί ο ρόλος» λέει ο Μαρκ Γουίλιαμς.

«Μου άρεσε το σενάριο. Έχω ένα μικρό τεστ που κάνω. Αν αρχίσω να διαβάζω ένα σενάριο και φτάσω στη σελίδα έξι και αποφασίσω ότι πρέπει να κάνω τσάι, τότε αυτό δεν είναι καλό σημάδι. Με αυτό το σενάριο έφτασα στο τέλος και μετά έκανα τσάι, για να το σκεφτώ με την ησυχία μου» λέει ο Νίσον.

«Η συνεργασία με τον Λίαμ ήταν υπέροχη. Κάθε μέρα, ερχόταν ενθουσιασμένος και μιλούσε για τον χαρακτήρα και τις σκηνές και βοηθούσε τους άλλους ηθοποιούς» λέει ο Γουίλιαμς για τον πρωταγωνιστή της ταινίας.

«Ο Λίαμ είναι ένας θρύλος και όλοι το ξέρουμε αυτό. Είναι πολύ ωραίο να μοιράζεσαι σκηνές μαζί του. Είναι κάτι για το οποίο θα είμαι πάντα ευγνώμων» λέει ο Τζάι Κόρτνεϊ.

Η Κέιτ Γουόλς στον ρόλο της Άννι

«Μόλις ο Λίαμ συμφώνησε να παίξει στην ταινία, το επόμενο θέμα ήταν να βρεθεί η σωστή ηθοποιός για να παίξει την Άννι. Μία γυναίκα που όχι μόνο θα τον ερωτευόταν, αλλά που κυρίως το κοινό θα ερωτευόταν. Όταν συναντήσαμε την Κέιτ Γουόλς ήταν προφανές ότι έχει μια γοητεία και ένα χαρούμενο πνεύμα που την έκαναν να είναι η σωστή επιλογή» λέει ο δημιουργός της ταινίας.

«Όταν πρωτοδιάβασα το σενάριο, έψαχνα να βρω τον μαγικό μονόκερο. Ποιος ήταν; Μάλλον εγώ. Είχε πλάκα να παίζω αυτόν τον ρόλο και να το κάνω προσγειωμένα και αληθινά» λέει η Γουόλς. «Μου άρεσε που ήμουν σε μία ταινία δράσης με επίκεντρο μία ιστορία αγάπης και νομίζω ότι αυτό την κάνει διαφορετική. Φυσικά, μου άρεσε που συνεργαζόμουν με τον Λίαμ Νίσον. Και θαυμάζω τον Μαρκ Γουίλιαμς. Μου αρέσει πολύ το Ozark. Μου αρέσει σαν άνθρωπος. Αυτό ισχύει και για τον Λίαμ και για όλους τους συντελεστές. Χάρηκα πολύ για τη δουλειά αυτή» λέει η Γουόλς.

«Χάρηκα πολύ που επέλεξαν την Κέιτ Γουόλς. Οι δυο μας τα πήγαμε πολύ καλά. Δεν υπάρχει χειρότερο να έχεις κοπέλα στην ταινία, με την οποία δεν θέλεις να κάνεις παρέα. Είναι αστεία και με κάνει να γελάω, μόνο που τη βλέπω, γιατί ξέρω ότι θα πει κάτι αστείο. Είναι καταπληκτική» λέει ο Λίαμ Νίσον.

«Υπέροχη προσωπικότητα και πολύ ταλαντούχα. Φαίνεται γιατί η καριέρα της έχει κρατήσει τριάντα χρόνια. Είναι καταπληκτική. Το κοινό θα αιφνιδιαστεί από το πόσο καλή είναι σε αυτή την ταινία. Κάνει κάτι το μοναδικό αυτή τη φορά» λέει ο συμπρωταγωνιστής της Τζέφρι Ντόνοβαν.

Ο Τζέφρι Ντόνοβαν στον ρόλο του Πράκτορα Σον Μέγιερς

«Ο Τζέφρι δίνει χιούμορ και ελαφρότητα στον ρόλο. Δεν υποφέρουμε μαζί του, αλλά συμπάσχουμε» λέει ο δημιουργός της ταινίας. «Ήξερα τη δουλειά του Τζέφρι. Μου άρεσε πολύ στο Fargo (τηλεοπτική σειρά). Είναι άριστος ηθοποιός. Πιστεύεις κάθε λέξη που βγαίνει από το στόμα του» συμπληρώνει ο Νίσον.

«Ο χαρακτήρας μου και ο χαρακτήρας του Λίαμ βρίσκονται σε σταυροδρόμια. Εκείνος έχει ζήσει μια ζωή στην παρανομία κι εγώ μια ζωή τίμια και δεν έχω πάρει καμία επιβράβευση. Θέλουμε και οι δύο να κάνουμε αλλαγές. Ήταν μια ενδιαφέρουσα παράλληλη διαδρομή που θέλαμε να ερευνήσουμε. Οι δύο χαρακτήρες ακολουθούν δύο διαφορετικά μονοπάτια» λέει ο Ντόνοβαν.

«Ποιο είναι το τίμημα για μία δεύτερη ευκαιρία στην αγάπη; Τι σου κοστίζει; Από τη μία ο ένας χαρακτήρας έχει επενδύσει τα πάντα στον γάμο του και απέτυχε. Από την άλλη ένας ληστής, έχει επενδύσει τα πάντα στο έγκλημα και θέλει να παντρευτεί. Πρέπει να ζητήσει συγχώρεση για τα εγκλήματα του πριν προχωρήσει μπροστά. Αλλιώς, δεν μπορεί. Ενώ ο δικός μου χαρακτήρας πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι έχει επενδύσει τα πάντα στο FBI και ότι αυτό ήταν η πρώτη του αγάπη. Απλώς δεν μπορεί να το παραδεχτεί» λέει ο Ντόνοβαν.

Ο Τζάι Κόρτνεϊ ως Πράκτορας Τζον Νίβενς

«Ο Νίβενς είναι ένας μάτσο, σκληρός τύπος που κάνει συμβιβασμούς για να καταφέρει τον σκοπό του» λέει ο δημιουργός.

«Ο Λίαμ Νίσον κάνει τέτοιες ταινίες εδώ και 10 χρόνια και τις κάνει πολύ καλά. Πάντα μου άρεσε η δουλειά του και μου δόθηκε η ευκαιρία να επιστρέψω στο είδος της δράσης, που είχα να κάνω καιρό. Ο Νίβενς είναι ένας περίπλοκος χαρακτήρας» λέει ο Τζάι Κόρτνεϊ. «Παίρνει τον εαυτό του πολύ στα σοβαρά. Είναι αστείος. Ήθελα να τον κάνω γοητευτικό και κάπως ανάλαφρο, γιατί έχει πολλούς σοβαρούς χαρακτήρες η ταινία» λέει ο Κόρτνεϊ.

«Μου τράβηξε το ενδιαφέρον που έπαιξα ένα όργανο του νόμου με αλλοιωμένα ιδανικά. Τον κινητοποιούν άλλα πράγματα πέρα από το καθήκον. Οπότε, το είδος του ταξιδιού που έκανα μαζί του ήταν μακρύ. Τα κίνητρα του αλλάζουν μέσα στην ταινία. Ο τύπος που συναντάμε την σελίδα 5 του σεναρίου δεν είναι ο τύπος που αφήνουμε στο τέλος της ταινίας» λέει ο Κόρτνεϊ για τον χαρακτήρα.

«Υπάρχει διαφορά ανάμεσα στον πράκτορα Χαλ και τον πράκτορα Νίβενς. Είναι συνάδελφοι. Ο Άντονι Ράμος παίζει έναν χαρακτήρα που βλέπει τον κόσμο τελείως διαφορετικά. Ο Νίβενς δεν είναι απόλυτα κακός. Εξερευνούμε την ευαίσθητη πλευρά του μέσα από τη σχέση με τη μητέρα του. Έχει γκρίζες περιοχές, περισσότερες από άλλους. Ο κόσμος δεν είναι μαύρος ή άσπρος για αυτόν. Και όταν βρίσκει την ευκαιρία να αποκτήσει τα χρήματα, τα χρήματα που παραδίδει ο Τομ, αποφασίζει να φτάσει μέχρι τέλους για να προστατεύσει το μέλλον του» λέει ο Κόρτνεϊ.

Ο Άντονι Ράμος στον ρόλο του Ραμόν Χαλ

«Ο Χαλ έχει δύο παιδιά, είναι παντρεμένος, θέλει να κάνει το σωστό και βρίσκεται σε μία κατάσταση που τον ξεπερνάει» λέει ο Γουίλιαμς.

«Ο Χαλ είναι ένας κακός τύπος που ξεκίνησε ως καλός. Απλώς έριξε το κέρμα και αυτό προσγειώθηκε στη λάθος όψη. Έχει καρδιά» λέει ο Άντονι Ράμος για τον ρόλο του.

«Ένας από τους λόγους που ήθελα να παίξω αυτόν τον ρόλο ήταν η δράση. Δεν έχω ξανακάνει κάτι τέτοιο. Είμαι ενθουσιασμένος γιατί υπάρχουν μόνο 5 κεντρικοί χαρακτήρες. Υπάρχει ο Τομ, η Άννι, ο Μέγιερς, ο Νίβενς και ο Χαλ. Νομίζω ότι ο Χαλ είναι η καρδιά της ταινίας» λέει ο Ράμος.

«Ο Λίαμ Νίσον ήταν ένας από τους σημαντικότερους λόγους που ήθελα να κάνω αυτή την ταινία, γιατί είναι από τους αγαπημένους μου ηθοποιούς. Είναι σπουδαίο να δουλεύω με κάποιον που θαυμάζω» λέει ο Ράμος.

Η αγάπη νικάει στο τέλος

«Ελπίζω το κοινό να διασκεδάσει και να απολαύσει τη διαδρομή, αλλά να σκεφτεί και θέματα όπως οι δεύτερες ευκαιρίες και η εξιλέωση και το γεγονός ότι δεν είμαστε τέλειοι, αλλά μερικές φορές η αγάπη είναι αρκετή. Αν μείνεις με αυτούς που αγαπάς, η αγάπη κερδίζει» λέει ο δημιουργός Μαρκ Γουίλιαμς.

«Ελπίζω καταρχήν οι θεατές να διασκεδάσουν. Είναι πολύ σημαντικό. Η ταινία έχει σφυγμό που σε διασκεδάζει για 93 λεπτά. Πιστεύω ότι οι θεατές θα βγουν από την αίθουσα και θα πιστέψουν ότι ο έρωτας είναι δυνατός σε κάθε ηλικία, αλλά θα έχουν διασκεδάσει κιόλας. Δεν έχει κάποιο κρυμμένο μήνυμα η ταινία. Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι αγάπη. Το πιστεύω αυτό, ειδικά στους καιρούς μας» λέει ο πρωταγωνιστής Λίαμ Νίσον.

[ad_2]

Source link