«Πάμε Να Βρούμε Λίγη Θάλασσα»: H Βερόνικα Δαβάκη ερμηνεύει Δημήτρη Παπαδημητρίου και Μάνο Ελευθερίου

Written by on 19 Αυγούστου 2020


Τις ιδιαίτερες και πολύ χαρακτηριστικές της πρώτες παρουσίες στο ελληνικό τραγούδι συνεχίζει η Βερόνικα Δαβάκη.

H Βερόνικα Δαβάκη ερμηνεύει ένα τραγούδι του Δημήτρη Παπαδημητρίου και του Μάνου Ελευθερίου.

Κάθε νέα πρόταση του Δημήτρη Παπαδημητρίου στο τραγούδι αποτελεί ένα αναμφισβήτητο αισθητικό και καλλιτεχνικό γεγονός. Πόσω μάλλον τώρα που το νέο του τραγούδι είναι σε στίχους του εκλιπόντος μεγάλου Έλληνα στιχουργού Μάνου Ελευθερίου και το ερμηνεύει μια φωνή – πρόταση για το ελληνικό τραγούδι, αυτή της Βερόνικας Δαβάκη.

Το «Πάμε Να Βρούμε Λίγη Θάλασσα» ανήκει σε μια νέα ανεξάρτητη συλλογή τραγουδιών  που θα εκδίδονται χωριστά καθώς ηχογραφούνται.

Είναι τραγούδια λαϊκά, όχι υποχρεωτικά στην ηχητική φόρμα τους αλλά σίγουρα στη βασική φιλοσοφία τους: επιδιώκουν την άμεση επικοινωνία με το κοινό, να μεταφέρουν συναίσθημα, σκέψη και διάθεση με τρόπο άμεσο και ευθύβολο.

Σε αυτό αναμφίβολα βοηθά ο στίχος του Μάνου Ελευθερίου. Τη μεγάλη αγάπη, φιλία και αμοιβαία εκτίμηση τους οι δύο δημιουργοί δεν την μετέτρεψαν σε τραγούδια.

Ένα μόνο τραγούδι τους υπάρχει στη δισκογραφία. Πρόκειται για το «Οι Σταθμάρχες» με τον Γιώργο Νταλάρα στο αφιερωματικό στον Μάνο Ελευθερίου δίσκο «Πάντα Κάτι Μένει» του 2008.

Η Βερόνικα Δαβάκη επανέρχεται με το συγκεκριμένο τραγούδι μετά από τις ιδιαίτερες και πολύ χαρακτηριστικές της πρώτες παρουσίες στο ελληνικό τραγούδι:

Τα πολύ ενδιαφέροντα ρεμπέτικα για σόλο άρπα και φωνή, το αρμένικο «Σκανταλιάρικο» του Μπαλυάν σε ενορχήστρωση του Δημήτρη Παπαδημητρίου, τα πρώτα τραγούδια από την συνεχώς ανανεούμενη πλατύτερη συνεργασία της με τον Νίκο Ξυδάκη, τον άλλο μεγάλο του ελληνικού τραγουδιού, όπως το single «Στα Μικρά μας Μυστικά» και μετά τη συμμετοχή της στα τραγούδια της τηλεοπτικής σειράς «Λόγω Τιμής – 20 Χρόνια Μετά».Source link


Current track

Title

Artist